Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: «Αν έχετε μαγική λύση για να παράγουμε ενέργεια μόνο από τις ΑΠΕ, ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα να την εξηγήσετε»

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: «Αν έχετε μαγική λύση για να παράγουμε ενέργεια μόνο από τις ΑΠΕ, ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα να την εξηγήσετε»

Απάντηση στα «πυρά» της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στον Νίκο Ανδρουλάκη για το φυσικό αέριο έδωσε, ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή όπου συζητείται το κυβερνητικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής, «η κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας βαίνει μειούμενη. Αν εσείς έχετε μία μαγική λύση, τεχνολογική για το πώς ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες, μην ενημερώσετε μόνο εμάς, είμαι σίγουρος ότι ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα στο Ντουμπάι για να εξηγήσετε πώς αυτό μπορεί να γίνει».

«Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ΑΠΕ σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Αν δεν φυσάει και αν δεν έχει ήλιο, δεν μπορούμε να παράγουμε ενέργεια από τις ΑΠΕ και θα χρειαζόμαστε και άλλη πηγή ενέργειας. Αν δεν θέλετε φυσικό αέριο, να μας το πείτε, γιατί μία επιλογή υπάρχει ακόμη, είναι τα πυρηνικά, αν πιστεύετε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια, να βγείτε ανοιχτά να μας το πείτε», πρόσθεσε, απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη. 

Νωρίτερα, κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τον είδε επιθετικό. «Η επιθετικότητά σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα ποσοστά του κόμματός σας», είπε. Για την απουσία των πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, μείον 50%».

«Εσείς κοιτάτε τους πολίτες στα μάτια και τους λέτε «λεφτόδεντρο υπάρχει», ενώ εγώ είμαι ειλικρινής μαζί τους αλλά γι’ αυτό είστε στο 3%», είπε απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός ξανά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σωστά είπατε κύριε Ανδρουλάκη ότι υπάρχει ένα λόμπι συμφερόντων που αρνείται την ύπαρξη της κλιματικής κρίσης, αλλά δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μην βεβαιώνει ότι υπάρχει γρήγορη ανθρωπογενής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη που συνδέεται ευθέως με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα που συνδέεται με την χρήση καυσίμων», είπε επίσης.  

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις