Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λόγω Πάνου Καμμένου

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λόγω Πάνου Καμμένου

«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβάζει τους τόνους, απαντώντας στις «βολές» του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου

«Κύριε Φάμελλε σχεδόν δάκρυσα με το ενδιαφέρον σας για την συνοχή της ΚΟ της ΝΔ. Πρέπει να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας για τον τρόπο με τον οποίο αναφερθήκατε σε ζητήματα. Είπατε ότι πράγματι εσείς προτείνατε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά αποκρύψατε την πραγματική αλήθεια, γιατί δεν προχωρήσατε στη νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η αλήθεια είναι απλή αυτό έχει όνομα Πάνος Καμμένος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας που δεν σας επέτρεπε να προχωρήσετε σε μια μεταρρύθμιση που στα λόγια την πιστεύατε, αλλά έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να τη νομοθετήσει».

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεσμεύομαι να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Αυτό κάναμε πάντα δεν περιμέναμε εσάς. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο σε κάποιους ένα κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα να φέρνει μια τέτοια μεταρρύθμιση και αγωνίστηκα να πείσω τους βουλευτές μου να το ψηφίσουν. Θα σεβαστώ απόλυτα την ετυμηγορία τους και την απόφαση που θα λάβουν είτε ψηφίζοντας, είτε απέχοντας και για να δούμε πόσοι θα απέχουν από εσάς κύριε Φάμελλε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Να δούμε τί θα κάνει ο Πολάκης»

«Να δούμε τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο απειλήσατε με διαγραφή. Πολύ ανοικτά και δημόσια είπε ότι δεν μπορεί να περάσει μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, δεν θα μας πείτε εσείς για την συνοχή της ΚΟ  της ΝΔ. Μπορείτε να καταθέσετε μια πρόταση δυσπιστίας για να το διαπιστώσετε. Για τον ΠΑΣΟΚ δεν μιλήσατε. Περιμένω και τον αρχηγό σας να μιλήσει γιατί μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική του σιωπή. Εμείς είχαμε το θάρρος να βγούμε και να μιλήσουμε και άλλοι σιωπή. Κάποιοι κρύβονται. Η ιστορία θα καταγράψει αυτούς που το ψήφισαν, το καταψήφισαν ή απείχαν. Σε άλλες χώρες εκείνοι που π.χ. στη Γερμανία το καταψήφισαν μερικά χρόνια μετά αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. 

«Κριτής του κράτους δικαίου δεν είναι ούτε ο Economist ούτε το ευρωκοινοβούλιο ούτε οι Reporters United»

Αναφορικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός είπε: «Κριτής του κράτους δικαίου δεν είναι ούτε ο Economist ούτε το ευρωκοινοβούλιο ούτε οι Reporters United.

Είναι η έκθεση της Κομισιόν. Δεν είμαστε η τέλεια δημοκρατία και περιμένουμε στην επόμενη έκθεση του κράτους δικαίου να είμαστε καλύτεροι.

Η ιστορία θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ ενός ψηφίσματος για να κοπούν χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα το οποίο εσείς συγγράψατε και ψηφίσατε. Δεν είναι καινούρια η προσπάθεια που κάνετε να παρουσιάσετε μια διαφορετική Ελλάδα από αυτή που βλέπει η πλειοψηφία. Επιμένετε στην ίδια στρατηγική. Διασύρετε την χώρα σε κάποιους στο εξωτερικό, δεν σας παίρνουν όλοι στα σοβαρά και αν αρχίσω να θυμάμαι την δική σας εποχή, όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές πρωτοστατούντος της συμπαθούς κυρίας εξ Ολλανδίας που δεν έχει χώρα να πολιτευθεί, όλοι αυτοί όταν πηγαίνατε δημοσιογράφους στο αυτόφωρο επί ημερών σας που ήταν; Όταν στήνατε την Novartis που ήταν; Όλοι αυτοί όταν καταδικάστηκε ο κ. Παππάς 13-0 για παράβαση καθήκοντος που ήταν; Δεν τα πήραν χαμπάρι; Και επειδή κάνατε αναφορά πάλι στον κ. Μπακογιάννη εδώ τέως δικός σας ευρωβουλευτής βγήκε και είπε δημόσια ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τις ευρωεκλογές γιατί νόμιζε ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε δυο γύρους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο αν και ατελές»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο» για τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος. 

Μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο είναι «ατελές», ωστόσο τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις