Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Σε φαρμακείο στην Καλλιθέα με την κόρη του για να προμηθευτεί self test

Μητσοτάκης: Σε φαρμακείο στην Καλλιθέα με την κόρη του για να προμηθευτεί self test

Σε φαρμακείο στην Καλλιθέα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύοντας την κόρη του, Δάφνη για να προμηθευθεί self test ενόψει το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Δάφνη βρίσκεται στην Γ’ Λυκείου, έτσι προσήλθαν στο φαρμακείο για την προμήθεια του self-test. «Ήρθαμε να πάρουμε το τεστ μας. Πώς πάνε μέχρι στιγμής οι παραδόσεις;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον φαρμακοποιό για να του απαντήσει πως «οι παραδόσεις επί του παρόντος σε εμάς είναι ομαλές. Η πλατφόρμα δουλεύει μία χαρά, είμαστε πάντα στο πλευρό του καθενός όποτε θέλει για διευκρινίσεις. Του τα εξηγούμε λεπτομερώς, για να έχει μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα του δίνουμε και τις οδηγίες και πάντα εδώ είμαστε, τα τηλέφωνά μας τα ξέρουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ανέφερε ότι: «θα πάμε έτσι τώρα αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα επεκτείνεται. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία χρήσης, εξηγήθηκαν οι οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία καθώς και ο τρόπος εκτέλεσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις