Πολιτική

Μητσοτάκης σε Μακρόν: «Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων»

Το μήνυμα πως η «Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική της φύλαξης των συνόρων» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με το μεταναστευτικό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων τους.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι χρειάζεται συνεργασία κρατών-μελών ως προς το κορυφαίο ζήτημα του μεταναστευτικού, «προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις και τα δίκτυα των διακινητών να αποθαρρύνονται από το να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας (5 και 6 Οκτωβρίου) στη Γρανάδα.

Επιπλέον, Μητσοτάκης και Μακρόν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

MITSOTAKIS MAKRON

MITSOTAKIS MAKRON

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για τη συνδρομή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην Κλιματική κρίση, στο πνεύμα της επιστολής που έχει ήδη απευθύνει στους ηγέτες της MED9.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συζητήθηκαν ακόμα οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Στουρνάρας για πρόωρες εκλογές: «Θα ήταν ένα τεράστιο λάθος εν μέσω πολέμου»
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο της χώρας, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της διεθνούς αστάθειας στην οικονομία
Γιάννης Στουρνάρας
ΠΑΣΟΚ: Viral ο Θεοδόσης Πελεγρίνης που δεν ήξερε τον δήμαρχο Αθηναίων – «Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας; Δεν ξέρω ποιον λέτε»
Το όνομα του πρώην υφυπουργού Παιδείας και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ είχε ήδη προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς περιλήφθηκε στα νέα μέλη της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης
Θεοδόσης Πελεγρίνης