Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Μεντβέντεφ με “καρφί” για Τσίπρα: Στο πρόσωπό μου η Ρωσία θα βρει έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή!

Μητσοτάκης σε Μεντβέντεφ με “καρφί” για Τσίπρα: Στο πρόσωπό μου η Ρωσία θα βρει έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Όλο το πλέγμα των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο συναντήθηκε στη Μόσχα.

“Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης ότι στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή.

Μητσοτάκης – Βολοντίν

Το πρωί της Πέμπτης (28.2.2019), ο αρχηγός της ΝΔ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν (φωτογραφία πάνω), ο οποίος τόνισε ότι “είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα”.

Μητσοτάκης – Λαβρόφ (υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας)
Μητσοτάκης – Λαβρόφ (υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας)

Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφίες άνω).

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση – διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις