Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Τραμπ: Πρόσκληση να έρθει στην Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Τραμπ: Πρόσκληση να έρθει στην Ελλάδα

Αν και… εθιμοτυπική, έγινε η πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσμα τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα.
Σε πρώτη φάση… θετική η απάντηση του «πλανητάρχη».
Ορόσημο οι εκλογές τη 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Αν έρθει, θα είναι η δεύτερη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου μέσα σε μια 4ετία.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ.

Πρόσκληση Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών στο Λευκό Οίκο την περασμένη Τρίτη (07.01.2020).

Ο Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως απάντησε θετικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

Click4more “Όπα”, “γειά μας” και… “άσπρο πάτο”! Αποθέωση της Ελλάδας από τους… ενθουσιασμένους Πομπέο και Πενς!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το πιθανότερο είναι να έρθει στην Ελλάδα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου.

Αν τις κερδίσει, θα έρθει ως εν ενεργεία πρόεδρος. Αν τις χάσει θα έρθει όπως ο… Μπαράκ Ομπάμα το 2016, ως απερχόμενος δηλαδή. Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει το ταξίδι στην Αθήνα, θα γίνει ο πέμπτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά τους Ντουάιν Αϊζενχάουερ (1959), Τζορτζ Μπους (1991), Μπιλ Κλίντον (1999) και Μπαράκ Ομπάμα (2016). Θα είναι δε ο δεύτερος Αμερικανός πρόεδρος που θα επισκέπτεται την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Click4more Κέρδισε ή έχασε η Ελλάδα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ; Το newsit.gr στην Ουάσινγκτον

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως για να γίνει πραγματικότητα η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα, θα πρέπει (επισήμως) να του απευθύνει την πρόσκληση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά αυτό είναι μάλλον τυπικό κι αν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει πως θέλει να έρθει στην Ελλάδα, θα έρθει.

Το πότε ακριβώς θα έρθει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από την εθιμοτυπία και τις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών με βάση και το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις