Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου: «Πάρε πίσω το τερατούργημα»

Μητσοτάκης - Κύπρος

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της να δεσμεύσει τη χώρα και τους φοιτητές.

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την Παιδεία απηύθυνε από την Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του θ’ αντιταχθεί με κάθε τρόπο στη Βουλή στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «τερατούργημα»: «Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση κουρελού, της οποίας προΐσταται, ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και τον καλώ εδώ, από την Κύπρο, να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Έλληνες φοιτητές.

Παράλληλα, απηύθυνε βαριές κατηγορίες για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι για τέσσερα χρόνια μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα που έδιναν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες. «Τώρα, έρχονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, καταθέτοντας ένα νόμο-σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο καταργεί την αξιολόγηση, ισοπεδώνει τα ΤΕΙ και κόβει τον ομφάλιο λώρο των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Αναφερόμενος τέλος στην Κύπρο, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, στηριζόμενη στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μητσοτάκης: Θα επαναδιαπραγματευτώ τα πρωτογενή πλεονάσματα

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ για την κυπριακή οικονομία, επέμεινε ότι βασική επιδίωξη της οικονομικής πολιτικής του είναι να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά διδάγματα από το παράδειγμα της Κύπρου ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Επισήμανε δε για μία ακόμη φορά πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και θα δώσει κίνητρα για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τα ακίνητα, την καινοτομία κτλ

Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με τον Αμερικανό πρεσβευτή

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, έλαβε χώρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση στελεχών της ΝΔ με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Τζέφρι Πάιατ. Παρόντες ήταν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και οι τομεάρχες Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με πηγές από την οδό Πειραιώς, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού πρεσβευτή και συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομία, τις επενδύσεις, την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια, τον πολιτισμό και το χώρο της υγείας. Κατά τις ίδιες πηγές, από την πλευρά των στελεχών της ΝΔ τονίστηκε η σημασία που δίνει στη διεύρυνση και εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις