Πολιτική

Μητσοτάκης: Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν «ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο»

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα “ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει σε “πηγαδάκι” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022) στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα! 

Το «πηγαδάκι» του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλλας, πρωθυπουργό της Εσθονίας και άλλους αξιωματούχους κατέγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Georg von Harrach και το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter. 

Δείτε την ανάρτησή του

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες “είδαν” ποιός είναι αυτός που προκαλεί

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε». 

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε από το δείπνο λίγο αργότερα. Και παρόλο που είχε ενημερώσει ότι θα φύγει, η στιγμή σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 22
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης