Πολιτική

Μητσοτάκης: Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν «ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο»

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα “ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει σε “πηγαδάκι” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022) στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα! 

Το «πηγαδάκι» του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλλας, πρωθυπουργό της Εσθονίας και άλλους αξιωματούχους κατέγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Georg von Harrach και το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter. 

Δείτε την ανάρτησή του

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες “είδαν” ποιός είναι αυτός που προκαλεί

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε». 

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε από το δείπνο λίγο αργότερα. Και παρόλο που είχε ενημερώσει ότι θα φύγει, η στιγμή σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5