Πολιτική

Μητσοτάκης: Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν «ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο»

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα “ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει σε “πηγαδάκι” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022) στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα! 

Το «πηγαδάκι» του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλλας, πρωθυπουργό της Εσθονίας και άλλους αξιωματούχους κατέγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Georg von Harrach και το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter. 

Δείτε την ανάρτησή του

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες “είδαν” ποιός είναι αυτός που προκαλεί

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε». 

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε από το δείπνο λίγο αργότερα. Και παρόλο που είχε ενημερώσει ότι θα φύγει, η στιγμή σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»