Πολιτική

Μητσοτάκης: Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν «ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα “ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει σε “πηγαδάκι” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022) στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα! 

Το «πηγαδάκι» του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλλας, πρωθυπουργό της Εσθονίας και άλλους αξιωματούχους κατέγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Georg von Harrach και το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter. 

Δείτε την ανάρτησή του

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες “είδαν” ποιός είναι αυτός που προκαλεί

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε». 

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόχλησε τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε από το δείπνο λίγο αργότερα. Και παρόλο που είχε ενημερώσει ότι θα φύγει, η στιγμή σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Γιώργου Καραμέρου και θα ανεξαρτητοποιηθεί
Η Μυρτώ Κοροβέση αναμένεται να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη με την οποία θα γνωστοποιήσει πως ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίζεται βουλευτής
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς