Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ελληνικού: Σήμερα δεν θα επαναλάβουμε το σύνθημα για τις μπουλντόζες, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ελληνικού: Σήμερα δεν θα επαναλάβουμε το σύνθημα για τις μπουλντόζες, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό. Δείτε όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το Ελληνικό αποτελεί τον πρόλογο της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου δήλωσε ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας την επένδυση. «Ξεκινά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού, μια από τις μεγαλύτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη, ένα έργο χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του.

«Αυτό το εμβληματικό έργο το πιστεύουμε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε» πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιούργησε πολλά γραφειοκρατικά και όχι μόνο, εμπόδια.

«Είναι αλήθεια πως το περίφημο σύνθημα γ ια τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές ως τώρα. Άλλοτε για να κρύψει καθυστερήσεις και εμπόδια – μάλιστα συχνά τροφοδοτούσαν και αντίπαλοι του έργου – κι άλλοτε σηματοδοτώντας την αγωνία να γίνει γνωστό κάθε βήμα του ώστε επιτέλους να προχωρήσει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε συγχαρητήρια τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και όσους άλλους συνέβαλαν στην προώθηση του έργου, που αποτελεί όραμα του Σπύρου Λάτση, όπως σημείωσε.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού

“Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά. Το Ελληνικό είναι ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας”, είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

Και συνέχισε: “Είναι αλήθεια ότι το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές… Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό… το είπαμε και το κάναμε. Το έργο το πιστέψαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την κυβέρνηση. Ανατρέψαμε βαλτωμένες αντιλήψεις. Ένα κουβάρι που τελικά πέτυχαν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας Lamda Development. Συγχαρητήρια σε όλους. Και τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον”.

“Φέτος, παρά τις αλεπάλληλες κρίσεις, καταγράφηκε ρεκόρ στις άμεσες επενδύσεις. Το Ελληνικό θα δημιουργήσει παραπάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι το Ελληνικό θα φέρει  1 εκατομμύριο πρόσθετους τουρίστες στην περιοχή”.

“Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει με το σήμερα. Η οικολογική διάσταση διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης… Παρά τα εμπόδια, τα μεγάλα έργα στη χώρα μας προχωρούν. Πρόσφατα το Μετρό έφτασε στον Πειραιά. Εύχομαι γρήγορα αποτελέσματα σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα”. 

Δείτε τα εγκαίνια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις