Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης – Το σχέδιο που θα παρουσιάσει στην ομιλία του

Επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Κυριακός Μητσοτάκης. Τι αναμένεται να πει στην ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας και συνεχάρη τον κ. Τζήκα για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και η είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην 82η ΔΕΘ στις 11 το πρωί στην είσοδο της ΧΑΝΘ και αυτή την ώρα επισκέπτεται περίπτερα.

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει στις 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας “ανικανότητα” και χαρακτηρίζοντας “λόγια του αέρα” όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ, ενώ θα στρέψει τα πυρά του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι “να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς.

Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση”.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Θα περιγράψει “την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται” και θα υπογραμμίσει πως “πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού”. Στόχος του είναι “μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία” και το σχέδιο του περιλαμβάνεις τρεις προτεραιότητες:

mit

1. Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια “έκρηξη” ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.

3. Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.

Στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 1
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 20
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7