Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης – Το σχέδιο που θα παρουσιάσει στην ομιλία του

Επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Κυριακός Μητσοτάκης. Τι αναμένεται να πει στην ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας και συνεχάρη τον κ. Τζήκα για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και η είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην 82η ΔΕΘ στις 11 το πρωί στην είσοδο της ΧΑΝΘ και αυτή την ώρα επισκέπτεται περίπτερα.

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει στις 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας “ανικανότητα” και χαρακτηρίζοντας “λόγια του αέρα” όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ, ενώ θα στρέψει τα πυρά του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι “να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς.

Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση”.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Θα περιγράψει “την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται” και θα υπογραμμίσει πως “πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού”. Στόχος του είναι “μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία” και το σχέδιο του περιλαμβάνεις τρεις προτεραιότητες:

mit

1. Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια “έκρηξη” ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.

3. Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.

Στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean για την επένδυση «μαμούθ» 1,35 δισ. ευρώ 
«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κορέας για να χτίσουν μαζί ένα πιο ασφαλές και ευημερούμενο μέλλον» τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αθήνα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Εμφύλιος στη Νέα Αριστερά για τα μάτια του Τσίπρα: Όσοι πάρουν την απόφαση να μας διασπάσουν θα κριθούν αυστηρά
«Η απόφαση δεν έρχεται ως αποτέλεσμα επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση και τη δημιουργία της ΕΛΑΣ» σημειώνουν κύκλοι της Πατησίων
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης 26
Νίκος Μαραντζίδης: «Από σκαιός αντικομμουνιστής αναβαθμίστηκα σε Τζέιμς Μποντ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα ότι είναι πράκτορας των Βρετανών
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποκάλυψη των Anonymous σχετικά με τη συνεργασία του Νίκου Μαραντζίδη με ΜΚΟ αντιρωσικής προπαγάνδας που χρηματοδοτούνταν από το Φόρεϊν Όφις
Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης
Τίτλοι τέλους για τη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν την Τρίτη Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές
Την αποχώρησή τους αναμένεται να ανακοινώσουν οι: Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 253
Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός και αρχιτέκτονας των μεγάλων πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων – Θλίψη για τον θάνατό του
Η θητεία του στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαδεύτηκε με μια σειρά από σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις στα οποία ο Νίκος Ταγαράς άφησε τη σφραγίδα του
Ο Νίκος Ταγαράς 12