Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης – Το σχέδιο που θα παρουσιάσει στην ομιλία του

Επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Κυριακός Μητσοτάκης. Τι αναμένεται να πει στην ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας και συνεχάρη τον κ. Τζήκα για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και η είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην 82η ΔΕΘ στις 11 το πρωί στην είσοδο της ΧΑΝΘ και αυτή την ώρα επισκέπτεται περίπτερα.

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει στις 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας “ανικανότητα” και χαρακτηρίζοντας “λόγια του αέρα” όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ, ενώ θα στρέψει τα πυρά του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι “να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς.

Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση”.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Θα περιγράψει “την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται” και θα υπογραμμίσει πως “πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού”. Στόχος του είναι “μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία” και το σχέδιο του περιλαμβάνεις τρεις προτεραιότητες:

mit

1. Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια “έκρηξη” ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.

3. Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.

Στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα βάζει φρένο στις «μεταγραφές» από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν «προκρατημένες θέσεις first class»
Πηγές του κόμματος Τσίπρα διαμηνύουν ότι δεν υπάρχουν προνομιακές διαδρομές προς την Αμαλίας, ενώ στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη συμπόρευση
Αλέξης Τσίπρας
Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Νίκου Δένδια και των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ολλανδίας που κατευθύνονταν στην Κύπρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν παρεμβολές στην επικοινωνία του αεροσκάφους από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα Κατεχόμενα - Σηκώθηκαν και δυο τουρκικά F-16
Νίκος Δένδιας 56
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γίνουν παρελθόν, θα φέρουμε την αναγκαία πολιτική αλλαγή
«Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να επιλέξει κόμματα με πρόγραμμα, που μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Αρκαλοχώρι
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 12
Η ιστορία των διασπάσεων που σημάδεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Αλαβάνο και τον Συνασπισμό έως τον Τσίπρα και την ΕΛΑΣ
Οι πρωταγωνιστές, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και οι προσωπικές ρήξεις που οδήγησαν από την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κατακερματισμό του χώρου και στη δημιουργία του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού
Κουβέλης, Αλαβάνος, Τσίπρας 15
Δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αναδιατάσσουν τον πολιτικό χάρτη ενόψει εκλογών – Νέοι συσχετισμοί στις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων
Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφουν Metron Analysis, GPO, Opinion Poll, Pulse - Η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά, η ΕΛΑΣ παγιώνεται στη 2η θέση, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ασκεί σημαντική πίεση στο ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας / Μαρία Καρυστιανού 46