Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης στη Μακεδονία: Το επεισόδιο, η ικανοποίηση και η… πόλωση που έρχεται

Μητσοτάκης στη Μακεδονία: Το επεισόδιο, η ικανοποίηση και η… πόλωση που έρχεται
Φωτογραφία InTime News

Νέο μήνυμα ότι θα κάνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες από τη συμφωνία των Πρεσπών έστειλε από τη Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε μάλιστα πως η ψήφος αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ταυτιστεί με θετική ψήφο υπέρ της ΝΔ και τόνισε πως η ΝΔ καταψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών σε αντίθεση με άλλους, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε ακροδεξιά στοιχεία που παρεισέφρησαν στην ομιλία του και αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο.

Δείτε τη στιγμή του επεισοδίου

Παράλληλα, δηλώνοντας τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη μάχη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι και οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα κατά της κυβέρνησης.

Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη ΝΔ εκφράζουν ικανοποίηση από την περιοδεία, καθώς έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στη Βόρεια Ελλάδα κι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αντίστοιχα τη δυσαρέσκεια που υπάρχει κατά της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνουν δε πως, πέραν της θετικής υποδοχής που έτυχε από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστώνεται στα υπέρ του ακριβώς το ότι ήρθε σε απευθείας επαφή με τους πολίτες και δεν είχε «ελεγχόμενη» επαφή, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε σε κλειστό χώρο και με αστυνομική συνοδεία.

Φωτογραφία InTime News

Την ίδια στιγμή, ο σάλος που προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, σε συνδυασμό με την παραίτηση ανώτατου στελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που ασχολήθηκε με την υπόθεση, ωθεί τη ΝΔ να ζητήσει καθαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τούτο, μάλιστα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην οδό Πειραιώς θεωρούν «δήθεν σκάνδαλο» την υπόθεση των δανείων των κομμάτων και τις διώξεις που ασκήθηκαν πρόσφατα, ενώ τις επόμενες ημέρες περιμένουν κι άλλα… χτυπήματα με την υπόθεση Novartis, εκτιμώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να πολώσει το κλίμα και να παίξει το τελευταίο της χαρτί στο δρόμο προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις