Πολιτική

Μητσοτάκης: Στημένο το “διαζύγιο” Τσίπρα – Καμμένου

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σκηνοθετημένη την κυβερνητική κρίση. Υποστήριξε πως είναι πιθανό η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Έκανε λόγο για "ετερόκλητη ομάδα" που θέλει να στηρίξει τον πρωθυπουργό. Κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν ότι το "ναι" στον Τσίπρα είναι "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών. "Αν δεν περάσει η συμφωνία, η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από το μηδέν".

Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα κακοστημένο θέατρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δύο από τους οποίους δεν διαγράφονται –σε συνεννόηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου– ώστε και η κυβέρνηση να μην κινδυνεύσει και να διατηρήσει τα προνόμιά του ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης -μιλώντας στον ΑΝΤ1- κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, καθώς «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει “ναι” στην συμφωνία των Πρεσπών και “ναι” σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι κρίνοντας από τις δηλώσεις της «ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα συνεχίσει να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση του για εκλογές.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί» την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκαν ποτέ ή διαπραγματεύτηκαν την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας στο γειτονικό κράτος. Σε ερώτηση για το τι θα πράξει στην περίπτωση που η συμφωνία δεν κυρωθεί από τη Βουλή, τόνισε ότι τότε η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από μηδενική βάση.

Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, καθώς -όπως είπε- από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφή στην Ευρώπη την θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης όπως έχει τη συνταγματική δυνατότητα. “Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ”, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7