Πολιτική

Μητσοτάκης: Στημένο το “διαζύγιο” Τσίπρα – Καμμένου

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σκηνοθετημένη την κυβερνητική κρίση. Υποστήριξε πως είναι πιθανό η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Έκανε λόγο για "ετερόκλητη ομάδα" που θέλει να στηρίξει τον πρωθυπουργό. Κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν ότι το "ναι" στον Τσίπρα είναι "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών. "Αν δεν περάσει η συμφωνία, η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από το μηδέν".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα κακοστημένο θέατρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δύο από τους οποίους δεν διαγράφονται –σε συνεννόηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου– ώστε και η κυβέρνηση να μην κινδυνεύσει και να διατηρήσει τα προνόμιά του ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης -μιλώντας στον ΑΝΤ1- κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, καθώς «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει “ναι” στην συμφωνία των Πρεσπών και “ναι” σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι κρίνοντας από τις δηλώσεις της «ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα συνεχίσει να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση του για εκλογές.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί» την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκαν ποτέ ή διαπραγματεύτηκαν την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας στο γειτονικό κράτος. Σε ερώτηση για το τι θα πράξει στην περίπτωση που η συμφωνία δεν κυρωθεί από τη Βουλή, τόνισε ότι τότε η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από μηδενική βάση.

Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, καθώς -όπως είπε- από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφή στην Ευρώπη την θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης όπως έχει τη συνταγματική δυνατότητα. “Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ”, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
11
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
7
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9