Πολιτική

Μητσοτάκης στην COP28: «Θα αυξήσουμε το δυναμικό μας στα υπεράκτια συστήματα παραγωγής ενέργειας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το παρών στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

«Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον σαφής, εξίσου και η ανάγκη προς μία οικονομία χαμηλών ρύπων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες στη χώρα μου βιώσαμε καταστροφές, πλημμύρες αλλά παρόλα αυτά αναδεικνύεται μια νέα Ελλάδα, αναπτύσσεται ταχύτατα η οικονομία μας μειώνοντας τους ρύπους κατά 43%» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

Και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλη διείσδυση σε ΑΠΕ, η αιολική και ηλιακή ενέργεια παράγουν τις μισές μας ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια. Η ταχύτατη μετάβαση στις ΑΠΕ είναι προφανής. Οικοδομούμε αλυσίδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες μας. Λαμβάνουμε σοβαρά την ευθύνη της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας. Θα αυξήσουμε το δυναμικό μας στα υπεράκτια συστήματα παραγωγής ενέργειας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «οι παρεμβάσεις μας στην ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα και χρειαζόμαστε τις τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος» και πρόσθεσε: «Οι κοινωνίες μας δεν είναι ακόμη έτοιμες θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερους πόρους και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Έχουμε την ευθύνη παράλληλα να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιάς».

«Είναι τεράστιες οι προκλήσεις μας αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε τα βήματα που ήδη έχουμε κάνει και προχωρούμε σε πιο σημαντικά βήματα στο μέλλον».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην COP28

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν συνεισφορά ύψους 3 δισεκ. δολαρίων στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα (GCF), όπως δήλωσαν σήμερα πηγές με γνώση του θέματος. Το ταμείο, που δημιουργήθηκε το 2010, είναι το μεγαλύτερο διεθνές ταμείο που αφορά τη δράση για την κλιματική αλλαγή και έχει συγκεντρώσει δεσμεύσεις για κεφάλαια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων. Η τελευταία αυτή δέσμευση θα είναι πρόσθετη των 2 δισεκ. δολαρίων που έχουν δοθεί από τις ΗΠΑ στο ταμείο.

Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αργότερα σήμερα από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Ντουμπάι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι απόφαση των ΗΠΑ, δεν έχουμε καμία σχέση – Λάθος η τακτική της αντιπολίτευσης»
Ο Παύλος Μαρινάκης επίσης επανέλαβε τη σημαντική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, με το ανώτατο ποσό να φτάνει έως τα 1.040 ευρώ και, σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, έως τα 1.560 ευρώ
Παύλος Μαρινάκης
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε 2 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι θεμελιώδους σημασίας
«Οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, απειλούν τη θαλάσσια ασφάλεια και υπονομεύουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα»
ΥΠΕΞ
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει τρίτη τετραετία» – «Είμαστε ανταγωνιστές, όχι αντίπαλοι με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
Περιγράφοντας τη μετεκλογική στρατηγική του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτη επιδίωξη θα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, εφόσον το επέτρεπαν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 7
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 17