Πολιτική

Μητσοτάκης στην ΔΕΘ… μέρος δεύτερο – Η συνέντευξη Τύπου και το πρόγραμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χθες, Σάββατο 15.09.2018, από το βήμα της ΔΕΘ το πρόγραμμα της ΝΔ και σήμερα παίρνει σειρά η συνέντευξη Τύπου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι πια ασφαλές να πούμε ότι έστω ατύπως, η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Αυτό φάνηκε τόσο από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ΔΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και από αυτήν του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας χθες από το ίδιο βήμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα και σήμερα έπεται συνέχεια.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής, 16.09.2018, έχει προγραμματιστεί να γίνει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι εκεί αναμένεται να “βγουν” περισσότερες ακόμη “ειδήσεις”, αφού ο αρχηγός της ΝΔ θα τεθεί ενώπιον των ερωτημάτων των δημοσιογράφων.

Ο Μητσοτάκης, η ομιλία στην ΔΕΘ και η στήριξη Καραμανλή

BOTH

Με αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι και το Μακεδονικό ξεκίνησε την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για θλιβερό επίλογο μιας ανίκανης κυβέρνησης και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

[read4more]

Στην συνέχεια τόνισε πως “ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει”, ενώ θέλοντας να δώσει μήνυμα ελπίδας με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το 2021 θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας και ξεδίπλωσε έξι εθνικούς στόχους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ όλα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη σημασία -και όσον αφορά την… προεκλογική πτυχή που προαναφέραμε- έχει και η διπλή στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη από δύο “προκατόχους” του: Τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως και ο ίδιος στηρίζει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή κυβέρνησης, ώστε όπως είπε να υπάρξει «ρωμαλαία ανάπτυξη», με επίκεντρο τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων» είπε ο κ. Καραμανλής.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός κάνει δήλωση στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω «ψιθύρων» που υπήρχε κακό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών.

Σαμαράς: Πάμε όλοι μαζί για την μεγάλη νίκη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αφού αρχικά στάθηκε στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ λέγοντας πως «η Μακεδονία μας δεν χαρίζεται», τόνισε ότι όλοι μαζί πορεύονται για την μεγάλη νίκη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8