Πολιτική

Μητσοτάκης: Στην προπόνηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών

Κοντά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών (5Χ5), την ώρα της προπόνησής της στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ο πρωθυπουργός. "Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ, στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, συνάντησε τους παίκτες, οι οποίοι προετοιμάζονται εντατικά για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι αθλητές καλωσόρισαν τον πρωθυπουργό ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του. Όπως τον ενημέρωσαν, στην εθνική ομάδα συμμετέχουν 10 αθλητές με ολική απώλεια όρασης, 2 προπονητές και 2 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

“Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό που κάνετε”, τους είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, “αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όταν υπάρχει θέληση”, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους στηρίξει.

Μητσοτάκης: Το δώρο και η υπόσχεση

Οι παίκτες δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη τη φανέλα της ομάδας και του έδωσαν την ειδική μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών.

Ο πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ, στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση που δεν περιορίζεται σε επίπεδο οικονομικής στήριξης, αλλά στοχεύει στην πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της εθνικής ομάδας και τους ευχήθηκε να πετύχουν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο, ενώ τους προσκάλεσε και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή τους από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμηλές οι προσδοκίες για την τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα Κατεχόμενα αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή
«Αν υπάρχει ζήτημα έντασης από την άλλη πλευρά (την Τουρκία) μένει να φανεί» σημείωσε η ίδια πηγή μιλώντας για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν
Υπουργείο Εξωτερικών 1
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Μαζί τους και η Μελάνια
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών
Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Κυριάκος Μητσοτάκης / Ντόναλντ Τραμπ / Μελάνια Τραμπ 55
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 19
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
92