Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Να παρέμβουμε στις τιμές του φυσικού αερίου πριν να είναι αργά

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Να παρέμβουμε στις τιμές του φυσικού αερίου πριν να είναι αργά

Το σκεπτικό του για το σχέδιο έξι σημείων που περιέχεται στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα συζητηθεί στην σύνοδο κορυφής στις Βερσαλλίες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν αρνητικός στο να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη των ευρωπαίων πολιτών απέναντι σε αυτή την κρίση, και μάλιστα τόνισε ότι όλα είναι στο χέρι της Ευρώπης η οποία αντιμετωπίζει μια ακραία κατάσταση που δεν είχε προβλέψει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση, και τόνισε ότι  πρέπει να παρέμβουμε πιο δραστικά για να αποφύγουμε ακραίες διακυμάνσεις των τιμών.

Χαρακτήρισε την πρότασή του τολμηρή και αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση, η οποία αντανακλάται στους λογαριασμούς ρεύματος, που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Υπενθύμισε ότι ήδη η Ελλάδα αλλά και άλλες κυβερνήσεις χωρών μελών της ΕΕ επιδοτούν τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά στην στάση της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο χρειάζεται πολύ χρόνο και η Ευρώπη πρέπει να δείξει ετοιμότητα αν η Ρωσία διακόψει τις εξαγωγές.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις