Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρώτη η Ελλάδα θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρώτη η Ελλάδα θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις 

Την απόφασή του να απαγορεύσει την χρήση παράνομου λογισμού παρακολουθήσεων στην Ελλάδα ανακοίνωσε και σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης», είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφερόμενος στις παράνομες παρακολουθήσεις.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός είπε: «Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις