Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Θα αξιοποιήσουμε για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις τα 32 δις της ΕΕ»

Μητσοτάκης - ΕΛΚ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μάλιστα ως προτεραιότητά της τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι τα 32 δις ευρώ θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, δημιουργώντας συνθήκες ισχυρής ανάκαμψης μετά την κρίση του κορονοϊού και μάλιστα από το 2021, το οποίο είναι έτος-σταθμός λόγω της συμπλήρωσης 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση.

Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης για τα 32 δισ. ευρώ

Αναφερόμενος στα 32 δις ευρώ, χαρακτήρισε την εισήγηση της Κομισιόν ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αλληλεγγύη στην ΕΕ, τονίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλες προκλήσεις, όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό. Επίσης, υπογράμμισε ότι τα κεφάλαια αυτά δεν θα ξοδευτούν όπως στο παρελθόν και έστειλε μήνυμα προς τις τράπεζες να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Click4more: Ανασχηματισμός… γιοκ για το επόμενο διάστημα! Τι είπε ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε, παράλληλα, ότι βασική προτεραιότητά του αποτελεί να μη χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ για τον τουρισμό σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής υγειονομικά χώρα. Επανέλαβε δε πως το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown δεν είναι πιθανό, με το σχεδιασμό να εστιάζει σε τοπικού χαρακτήρα μέτρα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί εκ νέου το κλείσιμο των συνόρων. Τόνισε, ωστόσο, ότι το σχέδιο είναι δυναμικό και «εάν πρέπει, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, εξάλλου, στις επενδύσεις, προαναγγέλλοντας ξεκίνημα των έργων στο Ελληνικό από την ερχόμενη εβδομάδα, με την κατεδάφιση κτιρίων. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του έχει ορίζοντα τετραετίας και άρα αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις