Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο CNN από το Νταβός: Θα κερδίσουμε τις εκλογές

Μητσοτάκης στο CNN από το Νταβός: Θα κερδίσουμε τις εκλογές

Δεν θα έχουμε ύφεση φέτος στην Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές θα αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το κόμμα του θα νικήσει στις εκλογές.

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει οι πολίτες να τον εμπιστευθούν ξανά απάντησε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ήταν επιτυχείς η κυβέρνησή του τήρησε τις υποσχέσεις της, έχτισαν από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μείωσε τους φόρους, την ανεργία στήριξε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους και τώρα ζούμε ακόμα μια και γιατί όπως σημείωσε «η εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων μετράει». «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα ακολουθήσει, δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον και έτσι η αξιοπιστία και η σταθερότητα αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για τους Έλληνες».

Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς ενέργειας

Για το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το μάθημα που πήραμε από την εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ΑΠΕ. Είναι φθηνότερες και γεωπολιτικά πιο ασφαλείς. Τώρα όμως χρειαζόμαστε φυσικό αέριο και προετοιμαζόμαστε για ένα μέλλον χωρίς φυσικό αέριο. Έτσι όλες οι υποδομές μας πρέπει να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν για ένα μέλλον χωρίς φυσικό αέριο. Για παράδειγμα κατασκευάζουμε ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην βορειοανατολική Ελλάδα και σύντομα θα μπορούμε να προμηθεύουμε τα Βαλκάνια. Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς ενέργειας και προμηθευτές για όλα τα Βαλκάνια. Μακροπρόθεσμα θα μπορεί να είναι ένας συνδυασμός υδρογόνου και αερίου και στην συνέχεια πράσινου υδρογόνου.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με εξοπλισμούς την Ουκρανία

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την στάση που τηρεί η χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την χώρα απέναντι στην ρωσική εισβολή γιατί όπως σημείωσε η σκληρή προσέγγιση φέρνει σωστά αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία και θα προσπαθούμε διαρκώς να μειώνουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. «Δεν θα αφήσουμε τους Ουκρανούς να χάσουν στο πεδίο της μάχης. Χρειάζονται όπλα και θα τους δώσουμε όπλα για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν την ειρήνη με τους δικούς τους όρους».

Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να τους δώσουμε τα μέσα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. «Είναι ένας επιθετικός πόλεμος είναι μια προκλητική απόπειρα από μια μεγάλη δύναμη να επιβάλλει τις αναθεωρητικές της φαντασιώσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία».

Από την άλλη ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μείνουν ανοικτοί. Η διαπραγμάτευση κάποτε θα συμβεί ανάμεσα στις δυο πλευρές και η Ουκρανία θα πρέπει να είναι εκείνη που θα θέσει τους όρους της ειρήνης». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις