Πολιτική

Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η ώρα να κάνετε τη δουλειά σας

«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέχεια των πρόσφατων επιχειρήσεων της Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε την Πέμπτη (15.05.2025) σε ανάρτηση στο TikTok, με μήνυμα και προς τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ.

Στην ανάρτησή του στο TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «άθλιες» τις εικόνες που όλοι είδαν από το αποκαλούμενο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο της Νομικής» και κάλεσε τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ να κάνει όσα χρειαστούν ώστε «να αποκτήσει ο χώρος την εικόνα που του αρμόζει και να λειτουργήσει, είτε ως κανονικό κυλικείο, είτε ως ένας κοινόχρηστος χώρος για όλους τους φοιτητές».

«Χθες η Αστυνομία στα πλαίσια δύο ακόμα επεμβάσεων που έκανε εντός των πανεπιστημίων, εκκένωσε την κατάληψη στο εντός εισαγωγικών αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο της Νομικής. Οι εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί αλλά και που είδαμε όλοι είναι άθλιες. Πάντως δεν συνάδουν με ένα πανεπιστήμιο ευρωπαϊκής χώρας. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας αποδίδοντας στη διοίκηση των σχολών χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά. Να αποκτήσει ο χώρος την εικόνα που του αρμόζει και να λειτουργήσει, είτε ως κανονικό κυλικείο, είτε ως ένας κοινόχρηστος χώρος για όλους τους φοιτητές. Και σε αυτή σας την προσπάθεια, αν χρειαστείτε βοήθεια, θα είμαστε δίπλα σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

@kyriakosmitsotakis_

Αποδίδουμε στις διοικήσεις των σχολών χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί η Αστυνομία εκκένωσε το αποκαλούμενο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο της Νομικής», μαζί με έναν ακόμη χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο», όπως και σε έναν υπόγειο χώρο, που τελούσε υπό κατάληψη, αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην πρόσφατη επίθεση κουκουλοφόρων, όπως πυροσβεστήρες, γάντια, κ.ά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Πήγε χαμένη η μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους για τη διαχείριση των 36 δισ. ευρώ, ζητώντας απολογισμό, ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή και απαντήσεις για έργα που, όπως υποστηρίζει, έμειναν στα χαρτιά
Νίκος Ανδρουλάκης
Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης - Παππάς σε Φάμελλο: «Δώστε τώρα τη λίστα της Κεντρικής Επιτροπής»
Κομματικές πηγές τονίζουν ότι η αποτύπωση των πραγματικών συσχετισμών αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην κρίσιμη συνεδρίαση του Σαββάτου
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
ΕΛΑΣ κατά Γεωργιάδη: «Ο Τσίπρας διακρίνεται για την εντιμότητά του, παλιές και έωλες οι καταγγελίες για τους Ποινικούς Κώδικες»
Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού απαντά στις βαριές αιτιάσεις του υπουργού Υγείας, επικαλείται τη Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ για επιλεκτική επίκληση των θεσμών
Σταύρος Κοντονής και Αλέξης Τσίπρας
12
Με εκτεταμένα εγκαύματα η Αφροδίτη Νέστορα, δύσκολη η παρουσία της στην κηδεία της μητέρας της
Οι γιατροί που παρακολουθούν την πολιτεύτρια της ΝΔ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο μετακίνησής της στην Κοζάνη, ενδεχομένως να πάει με ιδιωτικό ασθενοφόρο
Η Αφροδίτη Νέστορα με τη μητέρα της 6
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς αποδείξεις, αλλά υπάρχουν δεδομένα» – Αποστάσεις από την επίθεση Γεωργιάδη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υιοθέτησε τη βαριά καταγγελία του υπουργού Υγείας, όμως άφησε σαφείς αιχμές για τους Ποινικούς Κώδικες και ανέβασε τους τόνους απέναντι στα περί «ηθικής υπεροχής»
Τσίπρας και Γεωργιάδης
5