Πολιτική

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ανάπτυξη δεν έρχεται με τη λιτότητα Τσίπρα

Η ισχυρή ανάπτυξη δεν περνά μέσα από τα φορολογικά βάση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

“Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι υπερβολικά υψηλός” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους εταίρους τη μείωσή του, αποκαθιστώντας παράλληλα, όπως είπε, την αξιοπιστία της Ελλάδας στο πεδίο της υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

[read4more]

“Η ελληνική οικονομία έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τους φόρους και δεν μπορεί να αναπτυχθεί με αυτό το φορολογικό βάρος” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι η μείωση των φόρων δεν θα δώσει μόνο ανάσα στη μεσαία τάξη, αλλά θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις επενδύσεις και τις τράπεζες.

“Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από ό,τι ήταν αναγκαίο” υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για τις εξής ενέργειες:

  1. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%
  2. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας
  3. Μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος δύο ετών.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας, όπως και στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος παράλληλα με την οικοδόμηση μιας νέας αξιοπιστίας στη σχέση της Ελλάδας τους εταίρους της.

«Συναντηθήκαμε με τον λαϊκισμό το ’15»

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα γίνει απόψε στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού.

“Η Ελλάδα συναντήθηκε με τον λαϊκισμό το 2015” ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι η χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την περιπέτεια, αλλά πλέον βρίσκεται “μπροστά από τις εξελίξεις” και ότι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα σφραγίσει την υπέρβαση αυτής της εποχής, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση προτείνει την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας
«Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τρίτη, συνεχόμενη θητεία μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μένα και έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου» δήλωσε ο Στουρνάρας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας
ΠΑΣΟΚ προς κυβέρνηση για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Να απαντήσετε για τη 2η πρόσληψή του το 2013
«Έχετε το πολιτικό σθένος να τα ερευνήσετε όλα; Είστε κυβέρνηση προστασίας του δημοσίου συμφέροντος ή των κολλητών σας; Αναμένουμε απαντήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Μακάριος Λαζαρίδης 25
«Λαζαριδειάδα» η προ ημερησίας για το κράτος δικαίου - Η στήριξη από Μαξίμου και η προετοιμασία Μητσοτάκη για κοινοβουλευτική μάχη
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού «θα σηκώσει το γάντι» για όλα τα θέματα που θα τεθούν από την αντιπολίτευση, ωστόσο, αναμένεται να κρατήσει χαμηλούς τόνους
Ολομέλεια της Βουλής