Τρίτη, 28 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Νταβός: Η kolotoumpa του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ στην οικονομία

Μητσοτάκης στο Νταβός: Η kolotoumpa του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ στην οικονομία

Ευθύνες στην Ευρώπη για το «αγκάθι» του μεταναστευτικού επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον καθηγητή Ιστορίας του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, Νάιαλ Φέργκιουσον.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη αδυνατεί να βρει μια ενιαία στρατηγική για το ζήτημα, ενώ αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε αναλυτικά το πρόγραμμα των κυβερνητικών δράσεων (π.χ. δημιουργία κλειστών κέντρων), αλλά τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και ένας ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός που θα καθορίζει τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος στις χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός άφησε, επίσης, αιχμές για τη στάση των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι η συμμετοχή στη συνθήκη Σένγκεν συνεπάγεται και υποχρεώσεις, μία εκ των οποίων είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Click4More Πρόταση Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Microsoft: Να “ξαναχτίσουμε” την Αρχαία Ολυμπία

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το κλίμα έχει αλλάξει και γίνονται μεταρρυθμίσεις προκειμένου να δημιουργηθεί φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 2023, ούτως ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα που θα ευνοήσει την οικονομία και όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την περίφημη kolotoumpa που είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το οικονομικό κλίμα και η Ελλάδα να κινδυνεύσει ακόμη και με Grexit.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, εξάλλου, αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, αρκεί, όπως είπε, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η Ελλάδα ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Κλείνοντας δε την παρέμβασή του, τόνισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι συμβολίζει το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις