Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προσβλέπω σε διακομματική στήριξη για τη διάταξη Κασιδιάρη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φορτισμένος συγκινησιακά ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου έχοντας μόλις επιστρέψει από την κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη όπου παρέστη σώσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την οδύνη όλων λέγοντας ότι στην κηδεία του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα έζησε στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας που έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με το θάνατο για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. «Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.  

Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής. «Δηλώνει», τόνισε, «την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που θέλει η πλατεία». Είπε ακόμα ότι είχε προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει την χώρα στον βούρκο και επανέλαβε ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πεζοδρομιακή Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στην σημαντική διάταξη που θα κατατεθεί στην Βουλή για την προστασία από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε η διάταξη προσβλέπει στην θωράκιση της δημοκρατίας και την διασφάλιση της ομαλότητας.

Τόνισε ότι προσβλέπει σε διακομματική στήριξη και εξήγησε ότι με την διάταξη αυτή δεν θα μπορεί να συμμετέχει κάποιος που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. «Πρόκειται για ανταπόκριση της πολιτείας και συνταγματική υποχρέωση της δημοκρατίας να περιφρουρείται από τους εχθρούς της», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην ημερήσια διάταξη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην στέγαση των ευάλωτων συμπολιτών μας την αντιμετώπιση του μπούλινγκ, την διαχέιριση των αποβλήτων και το νέο αρχαιολογικό μουσείο. «Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο», είπε κλείνοντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Στημένη» αντιπαράθεση, θυμίζει αγώνα του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό
Σφοδρή κριτική από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για μισθούς, επίδομα ανεργίας και αξιολόγηση στο Δημόσιο - «Η οικονομία σας αντέχει δισεκατομμύρια για το μεγάλο κεφάλαιο»
Τσίπρας, Κουτσούμπας, Μητσοτάκης
Γκιλφόιλ για Μαζιώτη: «Ο ίδιος και οι αριστεροί τρομοκράτες σύντροφοί του, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή της απόπειρας δολοφονίας, των πυροβολισμών και των βομβιστικών επιθέσεων, και δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για Δικαιοσύνη» λέει η πρέσβης την ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 16