Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση… γεμάτη όνειρα στην Θεσσαλονίκη με τον Ζέρβα!

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κ. Ζέρβα.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα να προχωρήσει τολμηρά μπροστά για το καλό της πατρίδας», δήλωσε για τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» και γι αυτό είπε «δεν δικαιολογείται καμιά χαλαρή ψήφος, καμιά αποχή».

Ο Μητσοτάκης και η επόμενη μέρα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έμεινε πιστός στη δέσμευση του να ολοκληρώσει την προεκλογική του περιοδεία από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και διαβεβαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των Δήμων, ειδικά στις περιπτώσεις που ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων.

Δήλωσε πως εφόσον τον εμπιστευτεί ο λαός την επόμενη μέρα, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως η πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη εξωστρεφής, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές, ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα για τα Βαλκάνια συνολικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με την οποία έχει πάρα πολλούς δεσμούς και την αγαπά ιδιαίτερα.

Θα είναι αρωγός, με τη συνδρομή και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων, όπως το Μετρό και η σύνδεση του με το αεροδρόμιο και η νέα ΔΕΘ, καθώς και τη αντιμετώπιση «ωρολογιακών βομβών», όπως είναι οι αστικές συγκοινωνίες.

Μητσοτάκης – Ζέρβας: Οι δηλώσεις

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για την εκλογή του κι εκείνος με τη σειρά του τον καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι με τον κ. Μητσοτάκη τον συνδέουν προσωπικοί και πολιτικοί δεσμοί και πως σημαίνει πολλά για τον ίδιο το γεγονός πως διάλεξε να είναι στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της Κυριακής: Απαιτούν μια νέα σελίδα, μια νέα αρχή, αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Θα χαρώ πολύ η επόμενη μέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου, όπως και η 1η Σεπτεμβρίου, να είναι απαρχή επιτυχιών για τη χώρα και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.

Εξέφρασε τη σιγουριά ότι στις εκλογές οι Έλληνες θα δώσουν μια ισχυρή εντολή στον κ. Μητσοτάκη και θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων.

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ο κ. Ζέρβας, κάλεσε τους πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι θα είναι δίπλα του στη μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την Θεσσαλονίκη και την πατρίδα.

Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει επισκέψεις στις 17:00 στο Αιγίνιο Πιερίας, στις 18:00 στη Βέροια Ημαθίας και στις 19:15 στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Μακεδονία με περίπατο στις 20:30 στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 54
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης