Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση… συνεργασίας με τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς [pics]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και συζήτησαν μια σειρά από θέματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεταξύ αυτών, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, οικονομικά θέματα αλλά και η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Βούτσιτς, ο τελευταίος τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με δεδομένο ότι – όπως είπε – η Νέα Δημοκρατία και το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), που ηγείται, ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια. Ο Αλεξάνταρ Βούτσις ανέφερε ότι στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες και εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών.

Χειραψίες και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο… δίδυμο Μητσοτάκης – Βούτσιτς

Ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, όπως επίσης και για τη στάση της στο ζήτημα του Κοσσόβου και ανέφερε ότι παρακάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να βοηθήσει, όπου είναι δυνατόν, ώστε να ακουστεί η φωνή της Σερβίας και τον ενημέρωσε για κάποια επίκαιρα ζητήματα.

mitsotakis voytsits

«Παρακάλεσα τον κ. Μητσοτάκη να μας βοηθήσει σε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσόβου στην Interpol και τον ενημέρωσα λεπτομερώς για τους δασμούς που επέβαλε η Πρίστινα στην εισαγωγή προϊόντων από τη Σερβία, παραβιάζοντας τη συνθήκη CEFTA για το ελεύθερο εμπόριο που υπέγραψαν πριν από 12 χρόνια οι χώρες της περιοχής», ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη διαπιστώθηκε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν δραματικά και ανήγγειλε την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση των επενδυτών από την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 159
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης