Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον ιδρυτή της Instashop – Τι συζήτησαν

Τον ιδρυτή της Instashop, Γιάννη Τσιώρη συνάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Τσιώρης κατόρθωσε να πετύχει μια τις μεγαλύτερες εξαγορές στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το οποίο πετύχατε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του να βρίσκεται πολύ κοντά στο οικοσύστημα των Start-up επιχειρήσεων, χαιρετίζοντας την πρόθεση του κ. Τσιώρη να επαναπατρίσει αυτή την επιτυχία στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προσλάβει εργατικό δυναμικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα άμεσα σχέδιά του βρίσκεται η σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων.

mitsotakis

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσιώρης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τo μέλλον της καινοτομίας και του οικοσυστήματος τεχνολογίας στην Ελλάδα, για την προσέλκυση νέων Ξένων Επενδύσεων, την Ελληνική Διασπορά στον χώρο της Καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την πατρίδα.

Η Instashop είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα παραγγελίας ειδών παντοπωλείου στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και ιδρύθηκε το 2015 στο Ντουμπάι από τους ‘Ελληνες επιχειρηματίες Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννα Αγγελιδάκη. Το 2020, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την γερμανική Delivery Hero έναντι περίπου 300 εκ. ευρώ. Το μοντέλο της Instashop κατάφερε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρο μέσα στα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχοντας αντλήσει λιγότερα από 6 εκ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό VentureFriends και το Jabbar Internet Group. Η Instashop εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επωνυμία και η σημερινή ηγεσία της συμπληρώνει και ενισχύει την τρέχουσα q-commerce στρατηγική της Delivery Hero στην περιοχή. Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019, η InstaShop έγινε μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor και τον ίδιο χρόνο, ο Endeavor Entrepreneur, Γιάννης Τσιώρης, κατατάχθηκε στη λίστα του περιοδικού Fortune Greece «40 under 40».

Ο Γιάννης Τσιώρης μαζί με την Ιωάννα Αγγελιδάκη, επίσης συνιδρύτρια, είναι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετανάστευσαν στο Ντουμπάι ιδρύοντας, το 2015, την εταιρεία. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να επεκτείνουν τη δράση της σε 8 χώρες της Μέσης Ανατολής και πριν από ένα χρόνο καταφέρουν να κλείσουν τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς που έχει επιτευχθεί, τα τελευταία χρόνια, από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας και μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο προϊστάμενος του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Διέταξα ΕΔΕ για την τραγική συκοφαντία, η Μυρτώ διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο «λειτούργησε άψογα» και προειδοποιεί με απομάκρυνση από το ΕΣΥ και νομικές ενέργειες, εφόσον αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες συνδέονται με προσωπική αντιδικία μεταξύ ιατρών
Άδωνις Γεωργιάδης 5
«Είναι σαφές ότι έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη»: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την παραίτηση Λαζαρίδη
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για καθυστερημένη αποχώρηση και πολιτική κάλυψη από το Μαξίμου, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά κάνουν λόγο για «λαϊκή κατακραυγή», «αποπροσανατολισμό» και «συγκάλυψη».
Μακάριος Λαζαρίδης
Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Δε θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει την πορεία μου»
Η αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων για την υπόθεση των τίτλων σπουδών και των διορισμών του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «τοξική αντιπολίτευση»
Mακάριος Λαζαρίδης 268
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, μειώνουν τα φάρμακα καταταστολής οι γιατροί
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραμένει διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», μετά τη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου που υπέστη
Γιώργος Μυλώνακης