Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον ιδρυτή της Instashop – Τι συζήτησαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον ιδρυτή της Instashop, Γιάννη Τσιώρη συνάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Τσιώρης κατόρθωσε να πετύχει μια τις μεγαλύτερες εξαγορές στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το οποίο πετύχατε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του να βρίσκεται πολύ κοντά στο οικοσύστημα των Start-up επιχειρήσεων, χαιρετίζοντας την πρόθεση του κ. Τσιώρη να επαναπατρίσει αυτή την επιτυχία στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προσλάβει εργατικό δυναμικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα άμεσα σχέδιά του βρίσκεται η σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων.

mitsotakis

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσιώρης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τo μέλλον της καινοτομίας και του οικοσυστήματος τεχνολογίας στην Ελλάδα, για την προσέλκυση νέων Ξένων Επενδύσεων, την Ελληνική Διασπορά στον χώρο της Καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την πατρίδα.

Η Instashop είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα παραγγελίας ειδών παντοπωλείου στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και ιδρύθηκε το 2015 στο Ντουμπάι από τους ‘Ελληνες επιχειρηματίες Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννα Αγγελιδάκη. Το 2020, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την γερμανική Delivery Hero έναντι περίπου 300 εκ. ευρώ. Το μοντέλο της Instashop κατάφερε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρο μέσα στα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχοντας αντλήσει λιγότερα από 6 εκ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό VentureFriends και το Jabbar Internet Group. Η Instashop εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επωνυμία και η σημερινή ηγεσία της συμπληρώνει και ενισχύει την τρέχουσα q-commerce στρατηγική της Delivery Hero στην περιοχή. Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019, η InstaShop έγινε μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor και τον ίδιο χρόνο, ο Endeavor Entrepreneur, Γιάννης Τσιώρης, κατατάχθηκε στη λίστα του περιοδικού Fortune Greece «40 under 40».

Ο Γιάννης Τσιώρης μαζί με την Ιωάννα Αγγελιδάκη, επίσης συνιδρύτρια, είναι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετανάστευσαν στο Ντουμπάι ιδρύοντας, το 2015, την εταιρεία. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να επεκτείνουν τη δράση της σε 8 χώρες της Μέσης Ανατολής και πριν από ένα χρόνο καταφέρουν να κλείσουν τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς που έχει επιτευχθεί, τα τελευταία χρόνια, από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας και μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο προϊστάμενος του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19