Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον νεαρό Διονύση που έσωσε από φωτιά ένα παιδάκι στη Λαμία – Η επιθυμία του 22χρονου

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον νεαρό Διονύση που έσωσε από φωτιά ένα παιδάκι στη Λαμία – Η επιθυμία του 22χρονου

Δεν το πίστευε ο νεαρός Διονύσης Αμπντιάη από τη Λαμία όταν του τηλεφώνησαν και του είπαν ότι θέλει να τον συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός είχε διαβάσει για την πράξη αυτοθυσίας του 22χρονου να σώσει ένα παιδάκι από φλεγόμενο σπίτι και ερχόμενος στην πόλη ζήτησε να τον δει για να τον συγχαρεί.

Ο 22χρονος Διονύσης Αμπντιάη τον Φεβρουάριο είχε ορμήσει σε φλεγόμενο ημιυπόγειο στη Λαμία και είχε σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μέσα από τις φλόγες ένα αγοράκι μόλις 1,5 έτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πληροφορηθεί τον ηρωισμό του 22χρονου και επισκεπτόμενος την πόλη ζήτησε να τον δει από κοντά για να τον συγχαρεί.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Διονύσης είπε στον Πρωθυπουργό ότι θέλει να γίνει πυροσβέστης και πως πολλές φορές βλέπει στον ύπνο του το περιστατικό με τη φωτιά στο διαμέρισμα με το παιδάκι.

Ο Διονύσης Αμπντιάη, είναι αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου ζει και εργάζεται σε συνεργείο. Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την ηρωική πράξη του και από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών με το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Λαμία: Η αυτοθυσία 

Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023 ο Διονύσης επιστρέφοντας σπίτι του από τη δουλειά άκουσε να καλούν σε βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο, γείτονες τον ενημέρωσαν ότι μέσα σε φλεγόμενο ημιυπόγειο βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα νήπιο. Νωρίτερα είχαν καταφέρει να βγουν τα δύο αδελφάκια του με τη γιαγιά τους.

Ο 22χρονος, χωρίς δεύτερη σκέψη, έβγαλε το μπουφάν του και όρμησε μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, καταφέρνοντας να σώσει το μικρό αγοράκι.

Το ημιυπόγειο διαμέρισμα καταστράφηκε εντελώς και όπως είπαν και οι πυροσβέστες, που έφτασαν λίγο αργότερα, εάν δεν είχε επέμβει ο 22χρονος Διονύσης, το παιδάκι θα είχε καεί!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις