Πολιτική

Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Στο προσκήνιο οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έμφαση στις αλλαγές που επιφέρει υπέρ των δικαιωμάτων του εργαζομένου το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην ανάγκη της συντομότερης δυνατής υιοθέτησης του πράσινου πιστοποιητικού καθώς και στην αντίστοιχη της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη πρώτη ημέρα των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

«Η νέα εργατική νομοθεσία δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα της σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας κατά την άφιξη του χθες στην Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ.

Κατά την παρέμβαση του, μάλιστα, στην θεματική συνεδρίαση με τίτλο «Εργασία και Απασχόληση», ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν θα προέλθει από την κατανάλωση, αλλά από την προσέλκυση επενδύσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Click4more: Μητσοτάκης: Παρέμβαση για πράσινο πιστοποιητικό και τις πατέντες των εμβολίων στο δείπνο των ηγετών

Έκανε, δε, ειδική μνεία στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά και δη στο δικαιώμα του εργαζομένου στην αποσύνδεση, αλλά και στην υγειονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Κατά την διάρκεια του δείπνου η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών περιεστράφη γύρω από την διαχείριση της πανδημίας του κορονοιού, αλλά και των επί μέρους πτυχών αυτής. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ταχύτερης δυνατής εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού, καθώς η χώρα μας είναι έτοιμη σε μία εβδομάδα από σήμερα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες.

Μάλιστα, επεσήμανε πως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς την επιβολή περιορισμών κατά τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της πρότασης απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση από τον Απρίλιο του 2020. Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί άτυπο Ευρωπαικό Συμβούλιο και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη
Κλιμάκιο του κόμματος προσφεύγει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και καταθέτει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά - Επικαλείται «νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία» και προαναγγέλλει νέες κινήσεις για τη Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης 5