Πολιτική

Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Στο προσκήνιο οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έμφαση στις αλλαγές που επιφέρει υπέρ των δικαιωμάτων του εργαζομένου το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην ανάγκη της συντομότερης δυνατής υιοθέτησης του πράσινου πιστοποιητικού καθώς και στην αντίστοιχη της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη πρώτη ημέρα των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

«Η νέα εργατική νομοθεσία δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα της σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας κατά την άφιξη του χθες στην Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ.

Κατά την παρέμβαση του, μάλιστα, στην θεματική συνεδρίαση με τίτλο «Εργασία και Απασχόληση», ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν θα προέλθει από την κατανάλωση, αλλά από την προσέλκυση επενδύσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Click4more: Μητσοτάκης: Παρέμβαση για πράσινο πιστοποιητικό και τις πατέντες των εμβολίων στο δείπνο των ηγετών

Έκανε, δε, ειδική μνεία στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά και δη στο δικαιώμα του εργαζομένου στην αποσύνδεση, αλλά και στην υγειονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Κατά την διάρκεια του δείπνου η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών περιεστράφη γύρω από την διαχείριση της πανδημίας του κορονοιού, αλλά και των επί μέρους πτυχών αυτής. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ταχύτερης δυνατής εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού, καθώς η χώρα μας είναι έτοιμη σε μία εβδομάδα από σήμερα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες.

Μάλιστα, επεσήμανε πως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς την επιβολή περιορισμών κατά τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της πρότασης απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση από τον Απρίλιο του 2020. Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί άτυπο Ευρωπαικό Συμβούλιο και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ
Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις αιτιάσεις της Αμαλίας - «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΠΑΣΟΚ
Κοινή ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με Χαρίτση, Ηλιόπουλο και μέλη της Νέας Αριστεράς – Εκτός η Κασιμάτη
Το κείμενο αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα που έθεσε σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής για την καταγραφή κατοίκων των Προσφυγικών και περιλαμβάνει καταγγελίες για ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Δούρου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Κασιμάτη
Καταγγελία Τσίπρα για τη μεγάλη «μπίζνα» του κυβερνητικού cloud: Όροι που «φωτογραφίζουν» έναν μόνο υποψήφιο
Τρεις χαμένες χρονιές, μόλις 15 ημέρες διαβούλευσης και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ, περιορίζουν δραστικά τον ανταγωνισμό
Τσίπρας και Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα μου η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας
Για την ανάγκη στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «εμένα μου έχουν λείψει οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μας μεγάλωσαν»
Παύλος Μαρινάκης 15