Πολιτική

Μητσοτάκης: Τελευταία στάση στη Χάγη πριν από τη ΔΕΘ

Η πρώτη περιοδεία που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 03.09.2019 στη Χάγη, αλλά ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της επίσκεψής του στην Ολλανδία είναι το πρόγραμμά του που θα προηγηθεί της συνάντησης με τον ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί συγκεκριμένα το οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν.

Ο Μητσοτάκης και το στίγμα

Στόχος του πρωθυπουργού κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι να δηλώσει η Ελλάδα «παρούσα» και στις τεχνολογικές εξελίξεις και να ξεφύγει μέσα από μία «ψηφιακή επανάσταση» από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

[read4more]

Απολύτως συμβολική, αλλά και ουσιαστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν, άλλωστε, η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη ότι ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, Τόμας Χέντρικ Ίλβες, ο οποίος συνέβαλε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας του σε σημείο που οι συναλλαγές με το Δημόσιο σήμερα να γίνονται ηλεκτρονικά σε ποσοστό… 99.9%, θα είναι μέλος μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συνδράμει την κυβέρνηση στην πορεία για τον αντίστοιχο ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού Δημοσίου.

Προς τούτο λοιπόν θα υπάρξουν συγκεκριμένες συζητήσεις, αλλά δεν θα είναι αυτές που θα μονοπωλήσουν την ατζέντα της συνάντησης με τον Ολλανδό πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η οικονομία, με τον κ. Μητσοτάκη να εμμένει στο αφήγημα περί αποκατάστασης της αξιοπιστίας, καθώς η Ολλανδία είναι η χώρα που, μαζί με τη Γερμανία, πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιό της αλλαγές στο πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως είναι και η πολυπόθητη για την Αθήνα μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται επίσης και τα ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό, καθώς από τη μία πλευρά η Ολλανδία διαθέτει τεχνογνωσία στη διαχείρισή του. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα βάζει το ζήτημα ως προέκταση της συμπεριφοράς της Τουρκίας – εξαιτίας της οποίας, άλλωστε, έχουν διογκωθεί τα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες – απέναντι στην Ευρώπη στο σύνολό της και όχι απλώς απέναντι στη χώρα μας.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα η κόντρα της ΕΛΑΣ με την κυβέρνηση για τα καύσιμα: Στο στόχαστρο τα κέρδη των διυλιστηρίων
Σε κεντρικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατρέπει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη την ακρίβεια στα καύσιμα, μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 23
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
54
Χρυσοχοΐδης για την υπόθεση Μαζωνάκη: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα – Ανακτήθηκαν σβησμένα μηνύματα και φωτογραφίες
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελίες για άλλα ιατρεία που να παρουσιάζουν αντίστοιχη παράνομη δραστηριότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης