Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Ενώ όλοι ασχολούνταν «με αυτόν τον ασυνάρτητο ανασχηματισμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης… διάβαζε. Διάβασε ιστορίες επιτυχόντων στις πανελλαδικές. Και με post στη σελίδα του στο Facebook δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το post του αναφερόμενος στις ιστορίες επιτυχόντων στις πανελλαδικές. Στον 17χρονο Στάθη από το Βόλο, στην 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου που μπήκε στην Ιατρική και στον 84χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη που έκανε πραγματικότητα το όνειρο να σπουδάσει.

«Διάβασα τις ιστορίες τους χθες, ενώ όλοι ασχολούνταν με αυτόν τον ασυνάρτητο -κατά κυριολεξία- ανασχηματισμό. Και με γέμισαν αισιοδοξία» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και έκρινε ότι οι ιστορίες τους «πρέπει να γίνουν και αφορμή προβληματισμού».

«Η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και υποσχέθηκε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τον κατώτατο όριο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. «Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κι ένα μήνυμα για εκείνους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Έβαλε μάλιστα το ρήμα απέτυχαν σε εισαγωγικά γιατί «η ζωή, όσο μεγαλώνεις, σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις