Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Θλιβερή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Εκλογές τώρα!

Μητσοτάκης: Θλιβερή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Εκλογές τώρα!

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που συντελούνται στον διεθνή χώρο με πολλές ευρωπαϊκες χώρες να έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο.

«Η καρδιά της Ευρώπης εχει μπεί σε προεκλογική περίοδο. Η ΕΕ πρέπει να διαχειριστεί και το Brexit. Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί. Είμαστε υπερ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Η Τουρκία, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη. Οι συνεχείς δηλώσεις Ερντογάν για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης προκαλούν σοβαρό προβληματισμό. Προσθέτουν ακόμα μια εστία ανησυχίας. Η Αλβανία επιδίδεται σε κρεσέντο εθνικισμού βάζοντας στο τραπέζι το συνολο των θεμάτων. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη πολιτική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την προάσπιση των διεθνών μας συμφερόντων», είπε.

Για το μίνι Eurogroup του Βερολίνου είπε ότι «κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς». Χαρακτήρισε θλιβερή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Για τον λόγο αυτό», είπε «δεν είναι μόνο η παταγωδης αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία αλλά και οι διεθνείς ανακατατάξεις που απαιτούν πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που να μπορεί να εκυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και να μην είναι επαίτης. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία».

«Η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους πολίτες με κάθε ευκαιρία και ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Τελευταία η ΝΔ έχει πετύχει στρατηγικές νίκες. Αποτρέψαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές. Στις τηλεοπτικές άδειες πετύχαμε όσα επιδιώκαμε».

Με αφορμή τον προϋπολογισμό και την διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας μειώνεται, οι ληξιπρόθεσμες αφειλές ιδιωτών αυξάνονται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Ο προϋπολογισμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από 4 ωρολογιακές βόμβες: ληξιπρόθεσμες οφειλές, κόκκινα δάνεια, ρευστότητα. Η 5η Δεκεμβρίου θα παρέλθει και δεν θα υπάρχει καμιά συμφωνία, και δεν θα μπορούν να γίνουν πληρωμές. Η αξιολόγηση φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά. Στα εργασιακά η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Γιατί μια επιχειρησιακή σύμβαση να μην υπερισχύει της συλλογικής σύμβασης; Όλα τα ζητήματα της β’ αξιολόγησης θα έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και μήνες. (Οι κυβερνώντες) διαπραγματεύονται με τους εαυτούς τους, παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται με τους δανειστές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είπε: «Κανείς δεν αντιλέγει ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για έξοδο της χώρας από την κρίση. Η διευθέτηση του χρέους χρειάζεται αλλά δεν αποτελεί από μόνη της συνθήκη εξόδου από την κρίση. Απαιτούνται όμως και μεταρρυθμίσεις».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Κέρδισε την αγαπή και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε