Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα self test – Προτεραιότητα σε μαθητές Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικούς

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα self test – Προτεραιότητα σε μαθητές Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικούς

Την ελπίδα πως τις επόμενες μέρες θα παραληφθούν τα self test ώστε να δοθούν σε μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα σχολεία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του, την Τετάρτη (31.03.2021) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα self test κορονοϊού, τα οποία θα γίνονται από τον κάθε πολίτη και θα παίρνει ο καθένας ένα δωρεάν κάθε εβδομάδα, θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Click4more Self test στους μαθητές: Πως θα δηλώνονται από τους γονείς – Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει αλλαγές στο άνοιγμα των σχολείων

Τα self test θα ξεκινήσουν να χορηγούνται «από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», είπε ο πρωθυπουργός.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και της μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που ανακοίνωσε νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως το ΕΣΥ αντέχει παρά την πίεση που δέχεται εξαιτίας του τρίτου κύματος και ευχαρίστησε «γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής, λέγοντας πως η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών «οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις, το μόνο που είπε ήταν πως «θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας, θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος της ανοσίας», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στον εμβολιασμό και διεμήνυσε πως μέχρι να εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού θα διατηρηθούν «τα βασικά μέτρα προστασίας, τις μάσκες, τις κοινωνικές αποστάσεις, την αποφυγή των συγχρωτισμών».

Σακελλαροπούλου: Τα όρια της ατομικής μας ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα

Αναγνωρίζοντας την κούραση των πολιτών από το πολύμηνο lockdown και τα μέτρα κατά του κορονοϊού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και συνταγές» και είχε ένα σκληρό μήνυμα για τους αρνητές του εμβολίου.

«Είναι προφανές ότι η διαδρομή προς την κανονικότητα δεν θα είναι απλή ούτε εύκολη. Είναι όμως αναγκαίο να κερδίσουμε το στοίχημα της ανασύνταξης της οικονομίας, το άνοιγμα του τουρισμού», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν… αιχμηρή για ορισμένους: «Πέρα από τη συγκινητική εκδήλωση της πρόθεσης μεγαλύτερων συμπατριωτών μας να εμβολιαστούν βρίσκω σημαντικό ότι εκδηλώνεται η πρόθεση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

Είναι κι ένα μήνυμα ευθύνης και αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν σε  πρώτη φάση. Κι εδώ θέλω να επισημάνω ότι τα όρια της ατομικής μας ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση και της ευθύνης μας απέναντι στους διπλανούς μας, απέναντι σε όσους κινδυνεύουν από τη δική μας απροσεξία, από τη δική μας εγωιστική –και αντιεπιστημονική θα μπορούσα να πω- στάση απέναντι στους συμπολίτες μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις