Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση στο κάστρο του Γουίνδσορ

Μητσοτάκης – Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση στο κάστρο του Γουίνδσορ
Reuters

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄ στο κάστρο του Γουίνδσορ. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στο κάστρο του Γουίνδσορ διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ θα έθετε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. 

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Καρόλου, με παρούσα και τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού:

Σε «τιτίβισμα» για τη συνάντηση με τον μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: 

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ».

Μάλιστα, στην τελευταία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τότε διάδοχο Κάρολο, τον Δεκέμβριο του 2021, οι δύο άνδρες είχαν συζητήσει την ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση εκείνη, στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία, είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι ο Κάρολος ήταν πάντα υποστηρικτικός στο πάγιο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάρολος την εποχή που ήταν ακόμα διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα λόγω της ελληνικής καταγωγής του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις