Πολιτική

Μητσοτάκης – Βελόπουλος: Στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι κοντά

Κοντά έδειξαν να βρίσκονται στις απόψεις τους για την ψήφο των αποδήμων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή (11.10.2019).

Ωστόσο, ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο άλλος Κυριάκος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ήταν απολαυστικός.

Επικεντρώθηκε στο τραυματισμένο μικρό δάχτυλο του πρωθυπουργού, τις… γραβάτες, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν και η απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην ερώτηση του οικοδεσπότη για κάποιο κέρασμα.

Συγκεκριμένα έγινε μεταξύ τους ο παρακάτω διάλογος:

Βελόπουλος: Το χέρι πώς έγινε;

Μητσοτάκης: Στο μπάσκετ.

Βελόπουλος: Οι κακές συνήθειες.

Μητσοτάκης: Βλέπω φοράτε μπλε γραβάτα.

Βελόπουλος: Πάντα φοράω μπλε.

Μητσοτάκης: Τι να σου προσφέρω;

Βελόπουλος: Έναν καλό εκλογικό νόμο και να ψηφίζουν οι ομογενείς.

Μητσοτάκης: Σε αυτό το δεύτερο είμαστε κοντά.

Βελόπουλος: Προέρχομαι από οικογένεια μεταναστών.

Δείτε το βίντεο:

Βελόπουλος για ψήφο αποδήμων

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Βελόπουλος είπε ότι θεωρεί αυτονόητο το ό,τι θα πρέπει να ψηφίζουν οι ομογενείς.

“Είμαι άνθρωπος της ομογένειας, γεννήθηκα στη Γερμανία και θεωρώ αυτονόητο οι Έλληνες ομογενείς να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε ελληνοποιηθέντας Ιμπραήμ, Χασάν, Μεχμέτ και να μην ψηφίζει ο Έλληνας, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Σταύρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

“Άρα λοιπόν, σε αυτό συμφωνούμε επί της αρχής. Στις λεπτομέρειες θα τα βρούμε βέβαιοι γι’ αυτό γιατί μας ενώνει ο κανόνας της λογικής. Οι ομογενείς είναι Έλληνες και πρέπει να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν”.

Βελόπουλος: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις απόψεις του κόμματός του και τόνισε:

“Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να μας καλέσει για να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία. Θα επιμείνουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Αυτό που γίνεται τη στιγμή αυτή είναι βαρβαρότητα. Κόβουν κεφάλια ανθρώπων, τα επιδεικνύουν στις κάμερες, τα ανεβάζουν στα social media και είναι ντροπή, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο να ανέχεται αυτή τη βαρβαρότητα”.

[read4more]

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε πως δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Λύση, είπε ο κ. Βελόπουλος, έχει την πρότασή της και θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όχι όμως επειδή σηματοδοτεί ιδεολογίες.

“Πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι δε μπορεί ένα αριστερό κόμμα να ψηφίζει ένα δεξιό πολιτικό για πρόεδρο και ένα δεξιό κόμμα έναν αριστερό, όχι όμως πολιτικό ή κομματικό πρόσωπο που σηματοδοτεί άλλου ιδεολογίες Πρέπει να βρούμε τον καλύτερο Έλληνα πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Ερωτηθείς τέλος, γιατί η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ήταν σύντομη, ο κ. Βελόπουλος απάντησε.

“Εγώ δεν είμαι πολιτικός με τη στενή έννοια του όρου για να αμπελοφιλοσοφώ, Είμαι πολιτικός και επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας ξέρει ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και ο χρόνος είναι χρήμα. Αφού συμφωνούμε, δεν θα συζητάμε για τις εντυπώσεις. Συμφωνούμε και προχωρούμε παρακάτω”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το κόμμα Καρυστιανού «απειλεί» απειλεί Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση και Νίκη – Τι αναφέρει δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογικές δεξαμενές
Προς το παρόν δεν απειλεί την κυριαρχία της ΝΔ, η ενδεχόμενη κάθοδος της μπορεί να προκαλέσει ανακατατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης
Η Μαρία Καρυστιανού
Νίκος Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80 επειδή πλησιάζουν εκλογές
«Εκείνο που διεκδικεί η αντιπολίτευση είναι η άνευ αξιολόγησης άκριτη χορήγηση βαθμών, χωρίς εξουσία, χωρίς καθήκοντα και χωρίς αντίκρισμα σε πραγματική υπηρεσία»
Ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή 8
Δημήτρης Καιρίδης για Νίκο Δένδια: Όποιος δίνει άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι άστοχο και ατυχές
«Ε, όχι και να τα ακούμε από έναν επιχειρηματία»» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «το έκανε καλοπροαίρετα»
Ο Δημήτρης Καιρίδης 9
Βολές Νίκου Ανδρουλάκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Βενεζουέλα και FIR Αθηνών – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
Συστηματική εγκατάλειψη των υποδομών κατήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την καθήλωση των αεροπλάνων - «Πάθατε Νετανιάχου» ρώτησε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής
Νίκος Ανδρουλάκης
Η «γαλάζια» κόντρα Καιρίδη - Δένδια συνεχίστηκε και στο καφενείο της Βουλής: «Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος» - Το τηλεοπτικό σχόλιο Καιρίδη
Οι δύο άνδρες νωρίτερα, είχαν αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα, με αφορμή ένα σχόλιο του Δημήτρη Καιρίδη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Δένδιας και Καιρίδης
28