Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Βρυξέλλες: Να επαναπατριστούν πρόσφυγες – Όχι να γυρίσουν στη χώρα μας

Μητσοτάκης – Βρυξέλλες:  Να επαναπατριστούν πρόσφυγες – Όχι να γυρίσουν στη χώρα μας
φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Να φύγουν για τις χώρες τους περισσότεροι πρόσφυγες στα πλαίσια ενός προγράμματος μετεγκατάστασης, όχι να επιστρέψουν στην Ελλάδα, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ζητώντας, οι λύσεις, οι οποίες θα δοθούν, να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε: “Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη”.

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για τα ανοιχτά σύνορα

Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει, επίσης, μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας, στα ελληνικά νησιά, καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική.

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα. Και κάτι τελευταίο. Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ και έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση. Σήμερα, η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις