Πολιτική

Μητσοτάκης – υπουργικό: Από αύριο σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού από αύριο Τρίτη 01/06/2021 ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το καλοκαίρι και αναφέρθηκε και στην υλοποίηση της ομάδας για την προστασία των πανεπιστημίων.

«Από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι: «Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».

Ενεργοποιείται η ομάδα φύλαξης πανεπιστημίων

«Σε λίγο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα είπε: «Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ταινία της εβδομάδας του Τσίπρα είναι το «Μεγάλο Σορτάρισμα»
Η κινηματογραφική επιλογή είναι για επενδυτές που στοιχημάτισαν στην κατάρρευση της αγοράς στεγαστικών δανείων και ο Τσίπρας τη συνδέει υπαινικτικά με τα funds και την οικονομική πίεση στους δανειολήπτες
Αλέξης Τσίπρας
Διπλωματικές πηγές για τις δηλώσεις Φιντάν για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά
«Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα, έπραξε αυτό που όφειλε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσει να το πράττει» τονίζουν οι διπλωματικές πηγές
Υπουργείο Εξωτερικών
112
Παύλος Μαρινάκης σε Αλέξη Τσίπρα: Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό, συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ξέχασε, όμως, κάτι βασικό, δεν πήγε ως τουρίστας, πήγε ως πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης 7