Πολιτική

Μιχαηλίδου: «Κλείνουν έως την Παρασκευή 3/11 τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία» – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, ξεκαθάρισε ότι έως την Παρασκευή (3.11.2023) «κλείνουν για τη φετινή χρονιά τα κενά στα σχολεία», διότι όπως τόνισε: «έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα και θέση για την οποία ενδιαφέρονται».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου περιέγραψε τη διαδικασία κατάθεσης ενδιαφέροντος και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά που υπάρχουν. Σε αυτή θα μπορούν να μπουν εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται και να δηλώσουν θέση προτίμησης. Την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και έως την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους για να κλείσει αυτό το κενό» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το θέμα του bulling στα σχολεία η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι ζήτημα που αφορά όλες τις προηγμένες χώρες, εμείς παρατηρούμε τι έχουν κάνει αυτές οι χώρες και αντιγράφουμε διαχειριστικά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγουμε μαθήματα ενσυναίσθησης όπως στη Δανία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπου έχει επενδύσει η Σουηδία και την αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που έχει επιλέξει η Γαλλία.

Εκτιμούμε πως αυτός ο συνδυασμός μαζί με την πλατφόρμα για τις καταγγελίες για bulling στα σχολεία που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση απέναντι σε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για την εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια».

Τέλος, αναφερόμενη στη διαδικασία των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο, ανέφερε πως και στα επόμενα χρόνια θα γίνει με τη γνωστή μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, χωρίς διαγωνισμό, ταυτόχρονα με την έναρξη διαλόγου με τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
8
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 86
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35