Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μνημόσυνο Ανδρέα Παπανδρέου: Υψωμένες γροθιές και Δήμητρα… μόνη (pics)

Μνημόσυνο Ανδρέα Παπανδρέου: Υψωμένες γροθιές και Δήμητρα… μόνη (pics)

Ήταν 23 Ιουνίου 1996 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ύστερα από πολύμηνη μάχη, άφηνε την τελευταία του πνοή. Σήμερα, 24 χρόνια μετά, η χήρα του Δήμητρα Λιάνη και λίγος κόσμος βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου γεμάτος λουλούδια και μια ελληνική σημαία πάνω του.

Η Δήμητρα Λιάνη δίπλα στον πατέρα Τιμόθεο Ηλιάκη ήταν εκεί. Μόνη και αυτή τη φορά, αφού τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου δεν βρέθηκαν στην τελετή που έγινε στο Α’ Νεκροταφείο.

Εκτός από τη χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στον τάφο του συγκεντρώθηκε λίγος κόσμος και μέλη του Κινήματος Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου.

Το τρισάγιο τέλεσε ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης που γνώριζε προσωπικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και μάλιστα μίλησε σήμερα, ανήμερα της επετείου των 24 ετών από το θάνατό του στο neaktiti.gr.

Τρισάγιο επί του τάφου του Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών 24 χρόνια από το πέρασμά του στην Αιωνιότητα .

Gepostet von Τιμόθεος Ηλιάκης am Dienstag, 23. Juni 2020

“Ο Παπανδρέου πίστευε πάντα στον Θεό. Είχαμε ατέλειωτες συζητήσεις πάνω σε θεολογικά θέματα και θαύμαζα τις γνώσεις του αλλά και το γεγονός ότι αναγνώριζε πάντα τις ευεργεσίες του Θεού στη ζωή του. Πίστευε στην Ορθοδοξία και την έβλεπε σαν δύναμη ενότητας του Ελληνισμού. Για τούτο και δούλεψε πολύ για την ανάδειξη των πρεσβυγενών Πατριαρχείων, καθώς και των ελληνικών Μητροπόλεων του εξωτερικού και στην επίλυση των προβλημάτων τους. Ονειρεύτηκε πρώτος τη δημιουργία ορθόδοξου τόξου στα Βαλκάνια, ενώ δε δίστασε να καταγγείλει το Βατικανό για τον ύποπτο ρόλο του στον πόλεμο της Σερβίας και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ήθελε την Εκκλησία παρούσα στην κοινωνία με ρόλο ισχυρό στα εθνικά θέματα», είπε μεταξύ άλλων.

Συνέντευξη σήμερα στον κ. Νίκο Κοσμαδάκη για την " Νέα Κρήτη ""… Ο Παπανδρέου πίστευε πάντα στον Θεό. Είχαμε…

Gepostet von Τιμόθεος Ηλιάκης am Dienstag, 23. Juni 2020

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις