Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μοιράστηκαν αρμοδιότητες Παππάς και Δραγασάκης – Ποιος παίρνει τις τράπεζες και ποιος τις επενδύσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε και η απόφασή του έλαβε αριθμό ΦΕΚ. Ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει τις τράπεζες και ο Νίκος Παππάς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και τον συντονισμό της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της κυβέρνησης. Την ευθύνη συντονισμού και ελέγχου της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά τις επενδύσεις αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:
α) του συντονισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης.
β) της εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ανατίθενται οι αρμοδιότητες:
α) που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
β) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης,
γ) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε