Πολιτική

Monde για εκλογή Μητσοτάκη: Τέλος στην κυριαρχία της οικογένειας Καραμανλή

Με τίτλο «η ελληνική δεξιά επέλεξε ένα νέο αρχηγό», η ιστοσελίδα της Monde αφιερώνει εκτενές άρθρο στη χθεσινή εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της ΝΔ.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μετά από μια εσωτερική μάχη που διήρκεσε πάνω από τρεις μήνες, η συντηρητική ΝΔ εξέλεξε για πρόεδρό της τον πολύ φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη 47 ετών με 51% των ψήφων έναντι του 62χρονου Ευάγγελου Μεϊμαράκη με 49% των ψήφων», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Ιδιαίτερα επιθετικός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε άμεσα στους Έλληνες ότι «θα τελειώσει με την τελευταία λαϊκίστικη παρένθεση» που κατ’ αυτόν είναι, η κυβέρνηση Τσίπρα, σημειώνει ο συντάκτης και εκτιμά πως «πρόκειται για μια κατά μέτωπο επίθεση, που προοιωνίζει τον τόνο που σκοπεύει να υιοθετήσει από εδώ και στο εξής η ελληνική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον πολιτολόγο Γιώργο Σεφερτζή, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, και ελπίζει να συσπειρώσει το συντομότερο τους Έλληνες πολίτες στη ΝΔ, για να ανατρέψει την κατάσταση».

«Μια προσπάθεια που μοιάζει ιδιαίτερα περίπλοκη», εκτιμά η Monde, κάνοντας αναφορά στις δύο τελευταίες βουλευτικές ήττες της ΝΔ του 2015, καθώς και στις σοβαρές εσωτερικές διαιρέσεις που αποκάλυψαν οι προκριματικές στο κόμμα. Τα κοντά 400.000 μέλη που μετακινήθηκαν μαζικά για να ψηφίσουν, έθεσαν τελικά ένα τέλος στην κυριαρχία της οικογένειας Καραμανλή που ήλεγχε τη ΝΔ από την ίδρυσή της το 1974, υπογραμμίζει το δημοσίευμα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση Νίκου Ανδρουλάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σχετικά με το ακίνητο στο Ηράκλειο
«Όταν ένας υπουργός εμφανίζει ως "αποδεδειγμένα" πράγματα που γνωρίζει ότι είναι ψευδή, επιχειρώντας να δημιουργήσει συνειρμούς διαφθοράς, και παράνομου πλουτισμού, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης»
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Οι 3 στιγμές που ο Αλέξης Τσίπρας αντέγραψε τον Ανδρέα Παπανδρέου – Από τη μικρή Αννούλα του 1985 στην Ήρα του 2026
Με έναν τελετουργικό τρόπο που θύμισε τη μικρή Αννούλα του ΠΑΣΟΚ το 1985, η Ήρα σαν να πήρε τη σκυτάλη, ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το όνομα του κόμματος σε ένα χαρτί
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ανδρέας Παπανδρέου με το χαρτί της ιδρυτικής διακήρυξης της ΕΛΑΣ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα με διαφορά 52 ετών 19
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Η ιδρυτική διακήρυξη και οι 7 δεσμεύσεις
Οι παρουσίες στο Θησείο, τα «καρφιά» Τουμασάτου - Χειλάκη για την Καρυστιανού και το βίντεο που αποκάλυψε το όνομα και το λογότυπο της νέας πολιτικής κίνησης
Παρουσίαση νέου κόμματος Τσίπρα 63