Πολιτική

Μόνο ΠΑΣΟΚ! Πάνω από 90% ψήφισαν αλλαγή ονόματος και συμβόλου – Οι εκπλήξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι παρακολουθούσαν από κοντά την Κυριακή την διαδικασία της ψηφοφορίας για την αλλαγή ονόματος και συμβόλου όπου κυριάρχησε κατά κράτος το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις και συνέδρους.

Περίπου 180.000 πολίτες προσήλθαν και ψήφισαν και έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στον Πρόεδρο του κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη να επιστρέψει  το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος.

Αττική, Αχαΐα και Κρήτη είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή και αξίζει να σημειωθεί οι οι χθεσινοί 180.000 δεν θεωρούνται λίγοι μπροστά στου 270.000 που ψήφισαν για Πρόεδρο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τώρα, επόμενος σταθμός είναι το συνέδριο που θα γίνει στις 20 και 22 Μαΐου και εκεί θα δώσει την πολιτική κατεύθυνση έως τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Οι «εκπλήξεις» 

Από τις εκπλήξεις τις χθεσινής ημέρας ήταν η συμμετοχή του Κώστα Χρυσόγονου και της ανεξάρτητης βουλευτή Κωνσταντίνας Αδάμου. Και οι δυο, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη συνέδρων, μελών τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και την επιλογή του ονόματος της παράταξης.
Ο Κώστας Χρυσόγονος, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

xrysogonos
Η ανεξάρτητη βουλευτής στη Β Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, που στις εθνικές εκλογές του 2019 εξελέγη με το ΜΕΡΑ25, επίσης ενεγράφη στο μητρώο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην εν λόγω περιφέρεια.

adamou

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς: «Έχει λάβει τις αποφάσεις του» λέει για το νέο κόμμα ο εκπρόσωπός του – Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για «σχέδιο αποδόμησης»
Ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού κατηγόρησε το κυβερνητικό στρατόπεδο για οργανωμένη επίθεση και επέμεινε ότι οι διαφορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά πολιτικές
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία αρχείου: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Το χρονικό του «μίνι» ανασχηματισμού, ο αμετακίνητος Μαρινάκης και το στοίχημα της νέας γενιάς στελεχών της ΝΔ
Παρά τη φημολογία για μετακίνηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στη θέση του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, αντικαθιστώντας τον Κων/νο Κυρανάκη, αυτό τελικά δεν συνέβη
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Παύλος Μαρινάκης
«Στο χιλιοστό»: «Είπα στους δικούς μου χάσαμε την Ελλάδα» – Οι δραματικές στιγμές με τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ
«Δεν υπάρχει άλλη φορά» φέρεται να είπε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, τις κρίσιμες ώρες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
157