Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μόνο… ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο της Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Μόνο… ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο της Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Μονοκομματική, από τον ΣΥΡΙΖΑ, η σύνθεση του προεδρείου της ειδικής προκαταρτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001- 2004.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκλέχθηκε πρόεδρός της ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Καραγιαννίδης και γραμματέας η Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Το προεδρείο αυτή την φορά αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία να είναι μονοκομματικό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπου η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε προσφέρει μια θέση στο προεδρείο, αυτή του αντιπροέδρου της, στον συγκυβερνητικό βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Το μέλος της επιτροπής και βουλευτής από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε η Επιτροπή να αποφασίσει να μεταδίδονται δημόσια οι συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης έδειξε να έχει αντιρρήσεις λέγοντας πως επειδή το αντικείμενο είναι αυτό, δηλαδή εξοπλιστικά προγράμματα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Επιφυλάξεις κράτησαν και τα υπόλοιπα κόμματα και το θέμα θα απασχολήσει σε επόμενη συνεδρίαση την επιτροπή.

Η επόμενη συνεδρίαση της προκαταρτικής επιτροπής με θέμα τον συντονισμό του έργου προσανατολίζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε