Πολιτική

Μοντέλο βόρειας Εύβοιας για τα Κύθηρα μετά την πυρκαγιά αποφασίστηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον δήμαρχο

Για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής δραστηριότητας αποφασίστηκε να δρομολογηθεί πρόγραμμα στήριξης

Η στήριξη του νησιού μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Κύθηρα κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε την Τρίτη (29.07.2025) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Κυθήρων συμφωνήθηκε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφτεί τα Κύθηρα κλιμάκιο υπό τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελο Γκουντούφα, ώστε να γίνουν αυτοψίες στις εκτάσεις που επλήγησαν από τη φωτιά, να σχεδιαστούν τα απαιτούμενα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και να μελετηθεί η λύση της τεχνητής αναδάσωσης με ποικιλία φυτών, ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της βλάστησης στο μέλλον.

Για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής δραστηριότητας αποφασίστηκε να δρομολογηθεί πρόγραμμα στήριξης στο μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία και στον Έβρο. Η νέα δράση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί το επόμενο έτος, καθώς βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο της φετινής θερινής περιόδου, και θα είναι πολύμηνης διάρκειας, καλύπτοντας και το καλοκαίρι.

Εξετάστηκαν, επίσης, παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών του νησιού. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των Κυθήρων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
«Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50