Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μοσκοβισί για τη δόση του 1 δις: Όχι προεκλογικές παροχές, προστασία των τραπεζών και μεταρρυθμίσεις

Μοσκοβισί για τη δόση του 1 δις: Όχι προεκλογικές παροχές, προστασία των τραπεζών και μεταρρυθμίσεις
φωτογραφία: Intime News

Ξεκάθαρους όρους έθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί από την ελληνική Βουλή προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει η εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ!

Μιλώντας στην συνεδρίαση τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών, ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε ότι: “Θέλουμε το τραπεζικό σύστημα να είναι απόλυτα προστατευμένο και επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα κριτήρια αυτών που θα επωφεληθούν (σ.σ. πρώτη κατοικία) και θα πρέπει να είναι αυτοί που χρειάζονται πραγματική προστασία και κανείς άλλος”!

Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτά τα εμπόδια θα ξεπεραστούν μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαρτίου και θα εκταμιευτεί το 1 δισ. Ευρώ, συμπεραίνοντας ότι “συνεπώς οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικής σημασίας”!

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος στην εισήγησή του μάλιστα έκανε και ένα δεικτικό σχόλιο ότι “οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν θα πρέπει να σταματήσουν λόγω των Ευρωεκλογών”, υπογραμμίζοντας:

Click4more: Είδε Τσίπρα ο Μοσκοβισί: “Δεν υπάρχει μασκαρεμένο μνημόνιο, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση”

Εγώ θα ήθελα αυτή η περίοδος (σ.σ. η προεκλογική) να μην κάνει τους υπευθύνους να χάσουν το στόχο τους, που είναι η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων”.

Ο κ. Μοσκοβισί προέτρεψε ότι “η δουλειά θα πρέπει, όμως, να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει το 2018 και πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως μέχρι τις 11 Μαρτίου που είναι η Φορολογική μεταρρύθμιση, όπως και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, τονίζοντας, όμως, ότι θέλουμε απόλυτα προστατευόμενα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο κοινοβούλιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε πως η Ελλάδα έχει βγει από το τρίτο πρόγραμμα, είναι πολύ όμως σημαντικό η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχετε αναλάβει και σε λίγες ημέρες στο Eurogroup που θα γίνει θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, γιατί αυτό θα δώσει ισχυρό σήμα στις αγορές και σε επενδύσεις.

Τέλος, ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “βρισκόμαστε πλέον σε μια περίοδο που δεν είναι μνημονική αλλά μεταμνημονική. Η 20η Αυγούστου 2018 ήταν μία σημαδιακή ημέρα, που έθεσε τέλος σε μία περίοδο αυστηρής λιτότητας και η Ελλάδα πήρε την ισότιμη θέση της στην ΕΕ” υπάρχουν, όμως, τόνισε με νόημα, και κάποια μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάκαμψη της Οικονομίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις