Πολιτική

Μοσκοβισί: Η προσφυγική κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία για την Ευρώπη

Η προσφυγική κρίση της Ευρώπης θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες, δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πρόκειται για μια πολύ συναισθηματική κρίση και είναι μια πολιτική πρόκληση ιδιαίτερης σημασίας, αλλά εάν κοιτάξω τα οικονομικά και μόνο τα οικονομικά, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία ικανή να οδηγήσει σε πρόσθετη ανάπτυξη 0,2-0,3%» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στο CNBC το Σαββατοκύριακο.

«Το πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει στην ΕΕ είναι ότι υποφέρουμε από επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον», είπε ο Μοσκοβισί. Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνολική κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Θα έλεγα ότι είμαστε τώρα στον πρώτο χρόνο θετικής ανάπτυξης. Εάν κοιτάξω τις 28 χώρες της ενωμένης Ευρώπης, βλέπω ότι 27 από αυτές είναι σε θετικό έδαφος για τον επόμενο χρόνο», είπε στο CNBC, μιλώντας για «ισχυρούς» ρυθμούς ανάπτυξης 1,5-2% τα επόμενα δύο χρόνια.

«Χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών εργαλείων, προκειμένου να επιδιώξουμε ισχυρότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85