Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μουζάλας: 100 – 200 πρόσφυγες θα φεύγουν για Τουρκία κάθε εβδομαδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτή την υπόσχεση έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι έως τώρα η διαδικασία καθυστερεί καθώς όπως είπε οι εταίροι ενώ είχαν υποσχεθεί να στείλουν 400 εμπειρογνώμονες για να ενισχυθεί η υπηρεσία Ασύλου έστειλαν μόνο 36.

Παράλληλα, έκκληση στους νησιώτες να βοηθήσουν να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες ζωής στα νησιά απευθύνει  ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας. Όπως ανακοίνωσε, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η μετακίνηση από τη Σάμο και τη Λέσβο ορισμένων προσφύγων κυρίως από ευάλωτες ομάδες, που όπως είπε “κρίνουμε ότι δεν θα επιστραφούν στην Τουρκία”.

Όπως τόνισε ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη “η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά γιατί αυτό θα σήμαινε κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας”. 
Και πρόσθεσε πως αν το έκανε αυτό η κυβέρνηση, τότε τα νησιά αυτά την επόμενη μέρα θα ξεκίναγαν πάλι να γεμίζουν με νέους, χιλιάδες πρόσφυγες. “Θέλετε να συμβεί αυτό;” ρώτησε ο κ.Μουζάλας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε