Πολιτική

Μουζάλας στο BBC: Οι Βέλγοι μας είπαν να ρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Να τους πνίξουμε!

- Το Βέλγιο κατονόμασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC
- Ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στα στρατόπεδα των 400.000 που μας ζητούν να φτάξουμε είπε ότι αυτά συνέβαιναν μόνο από τους Ναζί!
- Είπε ακόμα ότι δεν μπορείς να παίρνεις μόνο από την Ευρώπη και όταν πρέπει να βοηθήσεις να κλείνεις τα σύνορά σου και να ζητάς από τους άλλους να πνίγουν αθώους ανθρώπους
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην απίστευτη αυτή αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε: «Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Οι Βέλγοι μας είπαν: “Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!”», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

Ο κ. Μουζάλας όταν ρωτήθηκε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα είπε: «Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατοπεδα συγκεντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα».

Στο ερώτημα ποιός φταίει για την κατάσταση είπε: «Δεν θέλω να είμαι μέρος του “blame game” θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, κλείνεις τα σύνορα. Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη».

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν είναι οργισμένος ή λυπημένος απάντησε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα. Θελουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων. Πνίγονται στις θάλασσές μας. Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα. Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης