Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μπακογιάννη: Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Μπακογιάννη: Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα
photo intime

«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι ένα μνημόνιο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» δηλώνει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη εξηγεί ότι «το εν λόγω μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο» και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης, δεν μπορεί να το κυρώσει στη Βουλή.

Η κ.Μπακογιάννη, στη συνέντευξη της, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθιστά, επίσης, σαφές ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα».

Αναφερόμενη στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερνογάν, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι ήταν μία συνάντηση στην οποία ο πρωθυπουργός, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, έβαλε όλα τα θέματα που μας απασχολούν με τη γειτονική χώρα.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και αμυντικά και διπλωματικά και σημειώνει ότι αυτό που ενοχλεί, σήμερα, την Τουρκία είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές συμμαχίες.

Η κ. Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία ξεκαθαρίζοντας τα ακόλουθα: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι εύκολες. Πλην, όμως, η άρνηση διαλόγου δεν μπορεί να αποτελέσει, σε καμία περίπτωση, εποικοδομητική πρόταση πολιτικής».

Βαθμολογώντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνει: «Ο ελληνικός λαός είναι ικανοποιημένος από τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, βλέπει βελτίωση στην πραγματική οικονομία και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, αρχίζει και την καταλαβαίνει στην τσέπη του».

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη ερωτηθείσα για το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τις αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και κατοίκους στο ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων, απαντά: «Με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ανησυχούν, με διάλογο και ταυτόχρονα με αποφασιστικότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις