Πολιτική

Μπακογιάννη: Διόρισαν “πολέμιο του ευρώ” σε Επιτροπή Ανάπτυξης

Την επιλογή από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου ενός πολεμίου του ευρώ, του Γιάν Κρέγκελ για την θέση του προέδρου της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι υπογράφοντες βουλευτές σημειώνουν ότι ο κ. Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ, που επέλεξε ο υπουργός για την θέση αυτή, αποτελεί «έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως. Μάλιστα, στα τελευταία χρόνια, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι “το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα”.

Ακόμα, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ”. Και ερωτούν «με ποια κριτήρια επιλέγηκαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου» και εάν θεωρεί ο υπουργός λογική επιλογή αυτή του κ. Κρέγκελ, ο οποίος ουσιαστικά θα κληθεί από την θέση του «να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη»

Ο κ. Γιαν Κρέγκελ, πάντως σημείωναν αντιπολιτευόμενοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι πως αποτελεί έναν γνώριμο του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς ο υπουργός ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτο Οικονομικών Levy.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «μάχη» της Θεσσαλονίκης άρχισε νωρίς: Πεδίο αντιπαράθεσης η ομιλία Τσίπρα πριν από αυτή του Μητσοτάκη
«Ο Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση», απαντά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη στον Παύλο Μαρινάκη - Η αντιπαράθεση για την παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα της 2ας Σεπτεμβρίου
O Αλέξης Τσίπρας 13
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
20
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 28