Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπακογιάννη: Διόρισαν “πολέμιο του ευρώ” σε Επιτροπή Ανάπτυξης

Μπακογιάννη: Διόρισαν “πολέμιο του ευρώ”  σε Επιτροπή Ανάπτυξης

Την επιλογή από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου ενός πολεμίου του ευρώ, του Γιάν Κρέγκελ για την θέση του προέδρου της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές σημειώνουν ότι ο κ. Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ, που επέλεξε ο υπουργός για την θέση αυτή, αποτελεί «έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως. Μάλιστα, στα τελευταία χρόνια, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι “το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα”.

Ακόμα, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ”. Και ερωτούν «με ποια κριτήρια επιλέγηκαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου» και εάν θεωρεί ο υπουργός λογική επιλογή αυτή του κ. Κρέγκελ, ο οποίος ουσιαστικά θα κληθεί από την θέση του «να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη»

Ο κ. Γιαν Κρέγκελ, πάντως σημείωναν αντιπολιτευόμενοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι πως αποτελεί έναν γνώριμο του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς ο υπουργός ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτο Οικονομικών Levy.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε