Πολιτική

Μπακογιάννη για εκλογικό νόμο: “Δεν θα συγκεντρώσει 200 υπογραφές”

«Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας, το ξέρουν όλοι» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά. Όπως εξηγεί, με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων «και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναφέρει ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στην πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι για μείωση του μπόνους, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Για το ενδεχόμενο το Brexit να επαναφέρει σενάρια περί Grexit, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισημαίνει πως «μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στη συμφωνία για τον ΟΛΠ «όπως εξαπάτησε του Έλληνες, προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 46
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 58